top of page

Citytrip Liverpool: 10 tips die je niet mag missen.

Bijgewerkt op: 28 apr. 2023

Ik wist niet wat ik er van moest vinden toen ik hoorde dat ik met travelasurprise naar Liverpool zou gaan. Waar ik aan denk bij Liverpool? Voetbal, havens, industrie en wellicht nog fish and chips? Maar hoe anders kan het zijn. Liverpool is oud en nieuw, Liverpool heeft een keur aan musea en de stad is onlosmakelijk verbonden met the Beatles. All you need is…….. Liverpool! Lees onze ervaringen en tips voor een verrassende citytrip naar Liverpool of zie het filmpje hier.


Liverpool tips
The Beatles horen bij Liverpool

Tien tips Citytrip Liverpool


  1. Albert Dock - het geheel gerenoveerde havengebied van Liverpool vol met terrasjes, winkeltjes en musea.

  2. Tate Modern - voor een grote collectie aan moderne kunst en tijdelijke exposities (in Albert Dock).

  3. Beatles Museum - alles wat je wil weten over the Beatles in dit interactieve museum (Albert Dock).

  4. Beatles Tour - bijv. via Magical Mystery Tour. Tijdens de tour zie je de ouderlijk huizen van the Beatles, Penny Lane, Strawberry Field en andere opmerkelijke plekken in Liverpool.

  5. Mathew Street - de straat met de meeste pubs en café's. Bezoek natuurlijk de Cavern Club; de club waar the Beatles voor het eerst optraden. Veel live muziek.

  6. Liverpool ONE - een groot, deels overdekt winkelcentrum midden in de stad met meer dan 170 winkels.

  7. St. Georges Hall - een gebouw in neoklassieke stijl met een vreemde combinatie van concertzalen, rechtbanken en exposities.

  8. En als je daar dan toch in de buurt bent, loop dan ook naar binnen bij de Central Library met zijn geweldige glazen plafond.

  9. Liverpool Cathedral - iets buiten het centrum vind je deze gotische kathedraal.

  10. Maak een Ferry tour of boottocht over de Mersey.Albert Dock

We slapen in het Travel Lodge hotel aan de rand van Albert Dock; het geheel gerenoveerde havengebied van Liverpool. Omringd door bijna drie hectare water, is Albert Dock een bijzondere plek waar we graag de middag doorbrengen. De oude bakstenen pakhuizen hebben sinds de jaren tachtig een enorme opknapbeurt gehad en zitten vol met hippe restaurants, terrassen, winkeltjes en musea.


Liverpool tips
Albert Dock

Als museumliefhebber ben je hier op de goede plek. Om en nabij Albert Dock vind je verschillende musea. Zo is er het Merseyside Maritime Museum; waar je een indruk krijgt van schepen die in Liverpool zijn gebouwd. In het International Slavery Museum neem je een kijkje in de donkere geschiedenis van Liverpool; miljoenen Afrikaanse slaven werden van hier uit vervoerd. Een eindje verderop is the British Music Experience. Hier zie je hoe de Britse popmuziek zich heeft ontwikkeld; van the Beatles en Bowie tot Adele, Oasis en X-Factor. Wij bezoeken het Tate Modern waar we een grote collectie aan moderne kunst bewonderen en genieten van een (tijdelijke) expositie van Keith Haring.


Liverpool tips
Volop musea in Liverpool

The Beatles

Zeg je Liverpool, dan zeg je the Beatles. The Beatles kun je dan ook niet missen in Liverpool. We bezoeken The Beatles Story; een interactief museum gelegen aan Albert Dock. In dit museum is vooral veel aandacht voor de ontwikkeling en het succes van de band. Veel anekdotes en verzamelobjecten met als hoogtepunt natuurlijk een grote Yellow Submarine.


Liverpool tips
The Beatles Story

Ook gaan we mee met de Magical Mystery (bus)tour die ons langs de ouderlijk huizen van George, John en Paul brengt. We kunnen de huizen niet in, maar ook van buiten krijgen we een indruk van de roots van deze tieners die in de jaren vijftig het befaamde bandje begonnen. We lopen over Penny Lane; de straat waar Paul McCartney zo vaak doorheen fietste dat hij besloot er een liedje over te maken, en we staan voor de hekken van Strawberry Field, dat ooit een kindertehuis was van het Leger des Heils en waar John Lennon als kind vaak speelde.We sluiten de tour af met een bezoek aan the Cavern Club op Mathew Street; de club waar the Beatles honderden keren optraden. Het is een gezellig, donker keldergewelf waar elke middag en avond live artiesten Beatles liedjes en andere sixties hits ten gehore brengen. Maar the Cavern Club is niet de enige club op Mathew Street. Er naast ligt Sgt. Peppers, en iets verderop ligt The Grapes. Eigenlijk bestaat de hele straat uit pubs en we nemen de kans schoon; we drinken een biertje, luisteren naar goede livemuziek en zingen luidkeels mee.


Liverpool tips
Cavern Club

Net naast the Cavern Club staat John Lennon het hele gebeuren aan te zien en natuurlijk vereeuwigen we ons graag met dit misschien wel meest gefotografeerde beeld van Liverpool.


Liverpool tips
John Lennon statue op Mathew street

Shop till you drop

Een citytrip is voor ons niet compleet zonder een middagje shoppen. In Liverpool worden we op onze wenken bediend. De grootste, voetgangersvrije winkelstraten zijn Church Street en Lord Street. Midden in deze winkelzone ligt Liverpool ONE. Een groot, modern en deels overdekt winkelgebied met meer dan 170 winkels, talloze restaurants, bars en een bioscoop. Er ligt zelfs een stukje groen waar je kunt tafeltennissen of even tot rust kan komen op een van de omliggende terrasjes.


Maar de stad heeft meer….

Liverpool blijft ons verrassen. Het centrum van de stad bestaat uit een mix van oude en nieuwe gebouwen. Rondom William Brown Street bewonderen we het geweldige, glazen plafond van the Central Library en we bezoeken St. Georges Hall, een gebouw in neoklassieke stijl met een vreemde combinatie van concertzalen, rechtbanken en exposities.


Liverpool tips
Central Library

Iets buiten het centrum van Liverpool staat de Liverpool Cathedral.We vergapen ons aan het enorme gebouw in gotische stijl, dat we van binnen mooier vinden dan van buiten. Vooral de enorme glas in lood ramen maken indruk.


Liverpool tips
Liverpool cathedral

En tenslotte kunnen we de Mersey niet onbenoemd laten. De rivier speelt een belangrijke rol in de geschiedenis van deze havenstad. Er gaan verschillende tours en een ferry. Ons ontbrak het aan tijd; maar voor wie graag de skyline van Liverpool vanaf het water wil zien, is dit een perfect uitstapje.


Een surprise? Liverpool is meer dan een suprise! Het is een geweldige stad voor een stedentrip. En zo zijn er vast meer ‘minder bekende’ steden die een bezoek echt waard zijn. TravelaSuprise heeft onze ogen geopend en we kunnen haast niet wachten op een volgende bestemming!


Wil je je ook laten verrassen door een citytrip met onbekende bestemming? Kijk dan voor de mogelijkheden op www.travelasurprise.com.

Of check het filmpje op Youtube. 

Wil je een andere stad bezoeken voor een stedentrip? Doe dan nog meer inspiratie op, op mijn pagina over stedentrips.

564 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

コメント


Berichtje ontvangen over een nieuwe blog?

Bedankt voor de inzending!

bottom of page