top of page

Zell am See, Oostenrijk: tips voor als je NIET kunt skiën

Bijgewerkt op: 3 jun. 2022

In Oostenrijk kan het weer wisselvallig zijn en houden we het weerbericht altijd goed in de gaten. Vandaag dus ook. De voorspellingen zijn niet gunstig; wolkjes met dikke sneeuw en veel wind. Maar als we ‘s ochtends opstaan zien we een zonnetje aan de blauwe lucht! Dus gaan we toch op pad en in de stoeltjeslift kijken we de wolken weg. “Wat hebben we mazzel” zeggen we tegen elkaar; “er klopt helemaal niets van die weersvoorspellingen.”

(onze top 6 tips voor als je niet kunt skiën, vind je onderaan dit blog).

Zell am See-tips-niet-skien
Hier was het nog mooi....

Wind en sneeuw

Na een uurtje skiën, gaat het waaien. De zon doet haar best maar legt het al snel af tegen de wolken die steeds dreigender worden. Als de eerste sneeuwvlokken in mijn gezicht belanden, besluit ik de lift terug naar het dal te nemen. Mijn mede-reisgenoten blijven op de berg en skiën door.

"Ik blijf zitten waar ik zit"

Zodra ik in de lift zit wordt het slechter. Het waait en ik sluit de raampjes van de gondel zodat het niet naar binnen sneeuwt. De vlokken komen steeds harder naar beneden en ik zie skiërs worstelen om de berg af te komen. In vijf minuten voltrekt zich een metamorfose en raast er een sneeuwstorm. Mijn gondel valt stil en beweegt gevaarlijk van links naar rechts. De wind giert langs de glazen ruitjes en aangezien ik me op zeker twintig meter boven de grond bevind, blijf ik zitten waar ik zit.Na 15 minuten komt mijn gondel weer in actie en brengt me veilig naar beneden. Mijn reisgenoten zitten nog boven in een restaurantje en laten me weten dat alle liften inmiddels gesloten zijn. Later skiën ze naar beneden. Zodra ik veilig in ons huisje zit, bedenk ik me “wat nu?” Wat is er leuk in de Oostenrijkse winter als je niet kunt skiën of als je gewoon eens een dagje wat anders wilt?


Tip 1: Ga wandelen.

Dat doe je natuurlijk niet tijdens een sneeuwstorm, maar het is wel een leuke afwisseling voor als je eens niet wilt skiën. Kijk voor routes in de winter op https://www.outdooractive.com/de/. Wandelroutes staan goed aangegeven in dit gebied met gele bordjes. Zo maakten wij een wandeling tussen Niedernsill en Uttendorf. Je loopt dwars door de weilanden waarbij je aan beide zijden tegen de bergen opkijkt. Aanrader! (zie hieronder ook ons filmpje)


Tip 2: Neem de Pinzgauer Lokalbahn

Door het Pinzgauer dal rijdt een treintje dat alle dorpen met elkaar verbindt. Op- en uitstappen kan waar je wilt. Bijvoorbeeld in Mittersill; een leuk dorpje waar je wat kunt winkelen en lekker kunt eten. Van december t/m maart rijdt er ook een stoomtreintje op deze route (wel handig om te reserveren, check de website van de Pinzgauerlokalbahn.


Zell am See-tips-niet-skien
Pinzgauer Lokalbahn

Tip 3: Ga naar de Spa in Kaprun

Heb je geen sauna in je hotel of appartement? Ga dan naar de Spa in Kaprun. https://www.tauernspakaprun.com. De spa is groot; het heeft 11 zwembaden en 10 sauna’s, een speciaal zwembad (met glijbaan) voor de kids, je kunt er sporten (fitness) en natuurlijk kun je je er lekker laten masseren of gebruik maken van de schoonheidsbehandelingen.


Tip 4: Maak je eigen Kaiserschmarrn!

Alle supermarkten in Oostenrijk verkopen instant pakjes waar je alleen nog water aan toe hoeft te voegen. Ik heb het geprobeerd met een beetje jam, poedersuiker en appelmoes en geef het zeker een 8. Maar voor de liefhebbers die het liever helemaal zelf maken, zie hier het recept.Tip 5: Bezoek de Krimmler watervallen.

De Krimmler watervallen zijn de grootste watervallen in Centraal Europa. In de winter kun je niet dezelfde route lopen die je in de zomer loopt, maar alsnog is het de moeite waard. Bijkomend voordeel: in de winter betaal je geen entree.


Tip 6: Bezoek Zell am See

Zell am See is altijd leuk! De knusse winkelstraatjes en pleintjes zijn goed voor een middagje shoppen of wandel langs het meer.


Meer inspiratie nodig? Kijk dan eens naar al deze leuke dingen om te doen. Op deze website krijg je meer dan 100 verrassende tips.

 

Ook naar Zell am See?

We bevelen het 10 persoonshuis 'Stonemountain Lodge' van harte bij je aan. Het ligt in Niedernsill, ongeveer 15 kilometer van Zell am See. Ruimte genoeg en prachtig uitzicht op de bergen! Zie hieronder het filmpje.


1.047 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


Berichtje ontvangen over een nieuwe blog?

Bedankt voor de inzending!

bottom of page