Als het te hard waait om te skiën

Bijgewerkt: 17 apr 2019


Als we ‘s ochtends opstaan zien we een zonnetje met hier en daar een wolkje. Dus gaan we op pad en in de stoeltjeslift kijken we de wolken weg. “Wat hebben we mazzel” zeggen we tegen elkaar; “er klopt helemaal niets van die weersvoorspellingen.”


Hier was het nog mooi....

Na een uurtje skiën, gaat het waaien. De zon doet haar best maar legt het al snel af tegen de wolken die steeds dreigender worden. Als de eerste sneeuwvlokken in mijn gezicht belanden, besluit ik de lift terug naar het dal te nemen. Mijn mede-reisgenoten blijven op de berg en skiën door.

"Ik blijf zitten waar ik zit"

Zodra ik in de lift zit wordt het slechter. Het waait en ik sluit de raampjes van de gondel zodat het niet naar binnen sneeuwt. De vlokken komen steeds harder naar beneden en ik zie skiërs worstelen om de berg af te komen. In vijf minuten voltrekt zich een metamorfose en raast er een sneeuwstorm. Mijn gondel valt stil en beweegt gevaarlijk van links naar rechts. De wind giert langs de glazen ruitjes en aangezien ik me op zeker twintig meter boven de grond bevind, blijf ik zitten waar ik zit.Na 15 minuten komt mijn gondel weer in actie en brengt me veilig naar beneden. Mijn reisgenoten zitten nog boven in een restaurantje en laten me weten dat alle liften inmiddels gesloten zijn. Later skiën ze naar beneden. Zodra ik veilig in ons huisje zit, bedenk ik me “wat nu?” Wat is er leuk in de Oostenrijkse winter als je niet kunt skiën of als je gewoon eens een dagje wat anders wilt?


Tip 1: Ga wandelen. Dat doe je natuurlijk niet tijdens een sneeuwstorm, maar het is wel een leuke afwisseling voor als je eens niet wilt skiën. Kijk voor routes in de winter op https://www.outdooractive.com/de/. De wandeling tussen Niedernsill en Uttendorf loopt dwars door de weilanden waarbij je aan beide zijden tegen de bergen opkijkt. Aanrader!
Tip 2: Neem de Pinzgauer Lokalbahn van Zell am See naar Krimml of andersom.

Door het Pinzgauer dal rijdt een treintje dat alle dorpen met elkaar verbindt. Op- en uitstappen kan waar je wilt. Bijvoorbeeld in Mittersill; een leuk dorpje waar je wat kunt winkelen en lekker kunt eten. Van december t/m maart rijdt er ook een stoomtreintje op deze route (wel handig om te reserveren, check Pinzgauerlokalbahn.at)


Pinzgauer Lokalbahn

Tip 3: Ga naar de Spa. Heb je geen sauna in je hotel of appartement? Ga dan naar de Spa in Kaprun. https://www.tauernspakaprun.com. De spa is groot; het heeft 11 zwembaden en 10 sauna’s, een speciaal zwembad (met glijbaan) voor de kids, je kunt er sporten (fitness) en natuurlijk kun je je er lekker laten masseren of gebruik maken van de schoonheidsbehandelingen.


4: Maak je eigen Kaiserschmarrn! Alle supermarkten in Oostenrijk verkopen instant pakjes waar je alleen nog water aan toe hoeft te voegen. Ik heb het geprobeerd met een beetje jam, poedersuiker en appelmoes en geef het zeker een 8. Maar voor de liefhebbers die het liever helemaal zelf maken, zie hier het recept.Tip 5: Bezoek de Krimmler watervallen.

De Krimmler watervallen zijn de grootste watervallen in Centraal Europa. In de winter kun je niet dezelfde route lopen die je in de zomer loopt, maar alsnog is het de moeite waard. Bijkomend voordeel: in de winter betaal je geen entree.


Tip 6: Bezoek Zell am See

Zell am See is altijd leuk! De knusse winkelstraatjes en pleintjes zijn goed voor een middagje shoppen of wandel langs het meer.


Meer zien van ons huis 'Stonemountain Lodge' in Niedernsill?


68 keer bekeken
About Me

Ik ben Marijke Steenbergen. Bouwjaar ‘66, woonplaats Lunteren, getrouwd en moeder van twee grote zonen. Check.

 

Read More

 

Op de hoogte blijven van nieuwe blogs? Vul je e-mail in
  • White Facebook Icon

© 2019 by Ma Reist Verder, Nederland. Proudly created with Wix.com