top of page

Kitzsteinhorn, Oostenrijk: waar je kunt skiën in oktober.

Bijgewerkt op: 4 jan. 2021

Meestal denk ik “dat doen ze goed!” als ik op een druilerige dag achter mijn bureau strand- of sneeuwplaatjes voorbij zien komen op Insta of Facebook. Maar nu ik mijn skies af doe en er een cappuccino voor me klaar staat op een wolkeloos terras met zicht op een witte piste, denk ik “dat doen WIJ goed!” Waar ik ben? Op de Kitzsteinhorn in Oostenrijk.

Kitzsteinhorn-skien-oktober
Kitzsteinhorn | Foto: Jolanda Bekke

Pistes op Kitzsteinhorn hele jaar open

Skiën op de Kitzsteinhorn is het hele jaar mogelijk. Praktisch alle liften in de Oostenrijkse skigebieden zijn gesloten, maar wij nemen de Gletscherjet vanuit Kaprun en stijgen tot zo’n 2800 meter waar de eeuwige sneeuw op ons ligt te wachten. De pistes zijn open en de sneeuw is goed.

"Enjoy my time, right here, right now."

Het is een bijzondere ervaring; het is er circa 11 graden Celsius, met een gevoelstemperatuur van minimaal 17 graden. We zijn in voor een dagje skiën in deze witte wonderwereld, die op dezelfde hoogte ligt als Quito. Het is een rare gewaarwording; hoe anders kan de wereld er uit zien afhankelijk van de afstand tot de evenaar. Maar lang verbaas ik me er niet over. Enjoy my time, right here, right now.


Panorama platform boven op de Kitzsteinhorn

Het gebied is niet supergroot, maar de pistes zijn okay en er is geen wachttijd bij de liften. Bewegen is nieuwsgierig blijven. We nemen alle liften die open zijn en zo komen we bij het panorama-platform ‘Top of Salzburg’ op 3029 meter hoogte. We waaien bijna het platform af, maar het uitzicht is blauw, wit en eindeloos mooi.


"Een beetje wankel op de benen dalen we af naar beneden"

In het restaurant onder het platform genieten we van een Tiroler Grostl, een glaasje witte wijn en een Tomatensuppe. Een beetje wankel op de benen dalen we af naar beneden, de sneeuw inmiddels wat papperig en het zonlicht zakt snel. Geen spectaculaire moves, maar we genieten des te meer van het zachte licht op de nog onbesneeuwde toppen aan de overkant. We doen toch iets goed……


Meer zien? Kijk dan het filmpje.

 

Ook skiën in oktober?

Op de Kitzsteinhorn kun je het hele jaar skiën. Dus ook leuk voor een dagje in het voorjaar, de zomer of de herfst. De Kitzsteinhorn ligt in de buurt van leuke plaatsjes zoals Kaprun en Zell am See. Zoek je een mooi huis voor een vakantie met familie of vrienden? Kijk dan eens naar Stonemountain Lodge in Niedernsill.107 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comentarios


Berichtje ontvangen over een nieuwe blog?

Bedankt voor de inzending!

bottom of page