top of page

Mijn 'wandelhart' klopt: op stap met Omroep Gelderland

Bijgewerkt op: 14 nov. 2021

Het is de week van de Nijmeegse wandelvierdaagse. De vierdaagse die we ook dit jaar moeten missen. Maar Omroep Gelderland heeft er iets op gevonden en organiseert een alternatieve wandeltocht. In het programma ‘Wandelhart’ lopen de presentatoren van Omroep Gelderland in vijf etappes van Spijk naar Winterswijk. Dwars door Gelderland, in gezelschap van een wandelmaatje én verschillende gasten. Vandaag is de beurt aan etappe 2: van Maurik naar Oosterbeek. En ik, als ‘wandelblogster’, mag mee als gast!

wandelhart-etappes
Uitzicht vanaf de dijk bij Lienden

Start van de wandeling bij Lienden

In alle vroegte rij ik naar Lienden, het startpunt van de opnames en onze wandelroute. Ik zie de paarse Omroep Gelderland wagens al staan op de parkeerplaats tegenover de kerk. Het is een flinke crew: cameramannen, chauffeurs, regisseurs, redactieleden, verkeersregelaars, presentatrice Linda Geerdink, haar wandelmaatje Frans, en ik.

wandelhart-etappes
De crew staat klaar

Camera's staan opgesteld

De camera’s zijn opgesteld in een busje met open achterklep. Dat busje rijdt straks voor ons uit om te filmen. Ik kijk mijn ogen uit terwijl de regisseuse de opname met ons doorneemt. De opname is live, dus is het belangrijk dat alles in één keer goed gaat. Ik maak kennis met presentatrice Linda en wandelmaatje Frans. Frans Duijts begrijp ik even later. Hoewel zoonlief van 21 al wekenlang zijn nieuwe liedje meebrult, had ik geen idee wie erachter schuilging.

Vijf Wandelhart etappes

De vijf Wandelhart etappes lopen dwars door Gelderland. De eerste etappe start in Spijk en neemt je mee langs de Linge. Door kleine dorpjes zoals Acquoy en Buren kom je via landgoed Mariënwaardt tenslotte uit in Tiel. De tweede etappe (die wij lopen) begint officieel in Maurik. Via de dijk bij Lienden slingert de route langs de Grebbeberg bij Rhenen en eindigt in Oosterbeek. Alle vijf de wandelroutes kun je vinden op www.wandelhart.nl. Het zijn flinke afstanden, om en nabij de 50 kilometer lang; een vierdaagse waardig.


Klompenpad Batouwepad

Op onze etappe wandelen we een stukje van Klompenpad Batouwepad over de dijk bij Lienden. Ook dit is een prachtige wandelroute, die vooral in het voorjaar erg mooi is. Een bijzonder stukje Betuwe, rijk aan groen, fruit en water. Terwijl we lopen, kijken nieuwsgierige schapen en koeien ons na vanuit het weiland en deen doen de cameramannen in het busje hun werk.

wandelhart-etappes
Fruitboomgaard op de route
"Het is een wat andere wandeling dan ik gewend ben"

Frans woont in de omgeving van Lienden en komt eerst aan het woord. Hij heeft de afgelopen anderhalf jaar niet stil gezeten en is, nu optredens nog altijd niet kunnen, volop bezig met andere activiteiten. Hij vertelt er vrolijk over en de sfeer is ontspannen. In de tussentijd worden er opnames gemaakt met een drone en doen de cameramannen in het busje hun werk. Het is een wat andere wandeling dan ik gewend ben, maar niet minder interessant en véél spannender!


Na Frans krijg ik het woord. Linda vraagt me van alles over reizen, wandelen en Klompenpaden: wat is er zo fijn aan wandelen en wat is het mooiste Klompenpad dat ik heb gelopen? Frans wil weten wat ik van zijn wandelschoenen vind en voordat ik het weet is het halve uur voorbij. Wil je meer horen en zien? Check dan vooral het filmpje hieronder of kijk op www.wandelhart.nl

Wandelhart routes

De wandelhart routes van Omroep Gelderland vormen samen een prachtige wandelweek. Vijf bijzondere etappes dwars door de gevarieerde natuur van Gelderland. Mooier dan dat wordt het niet. En volgend jaar? Dan lopen we vast weer de échte vierdaagse….

 

Wil je ook de wandelroutes van Wandelhart lopen?

  • Alle vijf de etappes staan beschreven op www.wandelhart.nl en de routes kun je downloaden.

  • Het zijn allemaal routes van om en nabij 50 kilometer.

  • Het zijn geen rondwandelingen, je loopt dus van A naar B.


Wil je een andere mooie wandeling maken?

  • Kijk op mijn wandelpagina voor meer blogs en tips over bijzondere wandelroutes en Klompenpaden in Utrecht en Gelderland.

  • Heb je zelf nog een tip voor een mooie wandeling? Ik hoor ze graag en mail ze vooral door.105 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


Berichtje ontvangen over een nieuwe blog?

Bedankt voor de inzending!

bottom of page