top of page

Mooie hike Hong Kong: Dragon’s Back op Hong Kong Island

Bijgewerkt op: 12 mei 2023


 

Hong Kong staat bekend om zijn neonverlichte wolkenkrabbers, duizelingwekkende winkels en street markets waar je letterlijk alles kunt kopen wat je wilt. Toch bestaat meer dan 70% van Hong Kong uit bergen en bos. En dan heb ik de bijna 200 afgelegen eilanden nog niet meegeteld. Het is dus eigenlijk helemaal niet gek dat je prachtig mooie hikes kunt maken in Hong Kong. Voor praktische info, klik hier.

 
mooie-like-hong-kong
Dragon's Back trail

Hong Kong Trail

In en rondom Hong Kong vind je verschillende lange afstandswandelpaden. Eén daarvan is de Hong Kong trail. Dit wandelpad van 50 kilometer is verdeeld in een aantal etappes op Hong Kong Island. De trail begint bij Victoria Peak en eindigt aan het strand in Big Wave Bay. Wij wandelen de laatste etappe van ongeveer 8,5 kilometer, die ook wel ‘Dragon’s Back’ wordt genoemd. Via de ferry, metro en de bus komen we aan bij het startpunt. Als we de bus uitstappen zien we meteen een houten bordje met een slingerende draak, dus we weten dat we goed zitten.

mooie-like-hong-kong
Startpunt Dragon's Back trail

Stenen trappen

Hoppa, we mogen meteen omhoog! Op de stenen trap met ongelijke treden pakken we meteen een aantal hoogtemeters. Gelukkig wordt het pad omzoomd door een groene oase aan bomen en planten en is er flink wat schaduw. Na een kwartiertje komen we aan bij een uitkijkpunt met een prachtig uitzicht. We doen het rustig aan en genieten van het panorama.

mooie-hike-hong-kong
Stenen trappen omhoog
“We voelen ons best stoer”

Het trappenpad stijgt verder omhoog. Het is warm en vochtig en dat voelen we. Het terrein is nu meer open en de schaduw laat ons in de steek. De zon brandt aan de wolken en bij elke stap verliezen we wat zweetdruppeltjes. Stap voor stap wandelen we door over de Dragon’s Back en voelen ons best stoer. Totdat we worden ingehaald door een groepje Chinezen die deze trail gebruiken voor hun hardlooptraining….

mooie-hike-hong-kong
Baas boven baas

Op de top van Shek O

Langzaam naderen we Shek O Peak, de top van de berg. Na een klim van zo’n twee kilometer komen we aan op het hoogste punt op 284 meter. Hier komen we even op adem. Het is een prachtige plek met een spectaculair uitzicht op het zuiden van Hong Kong Island en de kustlijn. En als we ons omdraaien, kijken we op het kronkelende pad dat over de bergkam heenloopt. Nu snappen we waar de naam ‘Dragons Back’ vandaan komt.

mooie-hike-hong-kong
Hoogste punt Shek O Peak
mooie-hike-hong-kong
Over de bergkam

Mooie uitzichten van Dragon’s Back Viewing Point

We blijven wandelen op de glooiende bergkam. We stijgen nog steeds, maar dalen soms ook. Grote, zwart met blauwe vlinders vliegen met ons mee. Sommige Chinese hikers dragen een radiootje op hun rug. Onder het genot van gevarieerde Chinese deuntjes komen we aan bij uitkijkpunt Dragon’s Back Viewing Point. We kijken neer op de Tai Tam-baai en kunnen in de verte zelfs het eiland Lamma zien liggen.

mooie-hike-hong-kong
Uitzicht op de baai van Tai Tam

Bosrijke trail

Het pad wordt steeds vlakker en we wandelen inmiddels door een bosrijk gebied. Hier en daar met een stroompje water. Als je niet beter weet en de tropische planten niet meerekend, zou je bijna denken dat je in Oostenrijk bent. Nu we niet meer hoeven te klimmen, zetten we de pas er een beetje in.

mooie-hike-hong-kong
Pad door het bos

Goed aangegeven route

Net op het moment dat we het een beetje saai beginnen te vinden, komen we aan bij een kruispunt. Het bordje naar ‘Big Wave Bay’ wijst ons de weg en we verruilen het bosrijke pad in een geasfalteerde weg. Er rijden geen auto’s en we worden omringd door groen.

mooie-hike-hong-kong
Naar rechts voor Big Wave Bay

De trap naar Big Wave Bay

Het laatste deel van de onze hike gaat richting Big Wave Bay. Via een scherpe afdaling op een oneffen pad van steen en aarde wandelen we naar beneden. De eerste dorpshuizen komen in zicht en niet veel later wacht ons een glinsterend wit strand, dat populair is bij surfers.


mooie-hike-hong-kong
Pad naar Big Wave Bay

mooie-hike-hong-kong
Big Wave Bay

Verkoeling op het strand

Helaas zijn de ‘waves’ niet zo ‘big’ vandaag en zijn er maar weinig surfdudes die de golven trotseren. Desondanks weten wij niet hoe snel we uit de kleren moeten en springen in de branding. De glinsterende witte golven brengen de verkoeling die we nodig hebben en we genieten van het frisse zeewater. Natuurlijk zoeken we ook het strandtentje op en proosten met een echte ‘Dragon Back’ op deze mooie hike!


mooie-hike-hong-kong
Proost!
 

Wil je ook de Dragon’s Back hike lopen?

  • Deze laatste etappe van de Hong Kong trail is ongeveer 8,5 kilometer lang.

  • Je doet er ongeveer 3 uur over, maar neem vooral de tijd om van de uitzichten te genieten.

  • Om naar het startpunt te komen, ga je met de MTR naar Shau Kei Wan. Neem Exit A naar het busstation. Daar neem je bus 9 naar Shek O Road. Je stapt uit bij de Tei Wan stop. Daar begint de trail.

  • In Big Wave Bay vind je aan het eind van het dorp een parkeerplaats met (mini)bussen en taxi’s. Hier neem je de bus terug naar MTR Shau Kei Wan.

  • De trail gaat vooral in het begin steil omhoog, maar na 2,5 kilometer wordt het pad veel vlakker en makkelijker.

  • De trail wordt gemarkeerd met houten bordjes. Ook de weg naar Big Wave Bay wordt goed aangegeven.

  • Neem voldoende water mee en smeer je goed in.

  • Je bent niet alleen op deze trail. Zeker in het weekend is het een populair uitstapje voor veel mensen uit Hong Kong.

  • Veel plezier!

mooie-hike-hong-kong48 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


Berichtje ontvangen over een nieuwe blog?

Bedankt voor de inzending!

bottom of page