top of page

China: als het regent in Yangshuo

Bijgewerkt op: 3 okt. 2020

Yangshuo ligt in het hart van een van de mooiste natuurgebieden van China; een gebied waar de kalkstenen bergen hoog boven de rijstvelden uitsteken. Het karstgebergte in China heeft wel wat weg van een Avatar film en is, volgens de boekjes, een bezoek meer dan waard. Vanuit Hong Kong nemen we de hogesnelheidstrein die ons in drie uur tijd naar Guilin brengt. Vanaf Guilin is het nog een uurtje rijden naar Yangshuo.


Yangshuo
Rainy weather in Yangshuo
"no bamboe boats"

Wat we verwachten van Yangshuo? Varen op een bamboevlot over de Li rivier, wandelen door de rijstvelden en puntige karstbergen waar de zon langs heen schijnt. We komen aan in het Snow Lion Riverside hotel, dat pal aan de Li ligt. Satina, onze lokale gids, helpt ons bruut uit de droom: “the water in the river is too high, no bamboo boats”. Het bruine water van de Li komt tot de toegangsweg van het hotel, het regent pijpenstelen en de karstbergen verhullen zich in mist.Regen


Toch gaan we op pad. Op de fiets. Gewapend in onze plastic regencapes. Gids Satina loodst ons door Yangshuo en brengt ons naar een uitkijkpunt. “This is where you have the best view”. Ik durf mijn camera niet eens uit de tas te halen, zo hard als de regen naar beneden klettert. We stellen ons voor hoe mooi het zou kunnen zijn en kijken in de verte naar de nauwelijks zichtbare bergcontouren.“the load is slippely”

Het blijft regenen terwijl we Satina achterna fietsen. We zijn blij dat ze Engels spreekt, maar moeten wel een beetje wennen aan haar uitspraak; “lemembel, the load is slippely”; de ‘r’ is lastig. Maar we glijden niet uit op de gladde stenen en trotseren het pad langs de rivier waar het water soms kuithoog overheen stroomt. Zie filmpje. De stortbuien wisselen zich af met motregens, en terwijl de wolken wijken laten de karstbergen zich eindelijk zien. En we genieten! De optrekkende mist maakt deze kroonjuwelen nog mysterieuzer dan ze al zijn.


Moon Hill

En dan is er “Moon Hill”; een van de meest markante karstbergen in de omgeving. De naam wordt duidelijk zodra je ‘m ziet. We parkeren de fiets en lopen via een steil glibberig pad omhoog. Zodra we aankomen op het uitzichtpunt, zien we hoe de maan zich langzaam verschuilt achter de wolken. En hoewel we graag wat langer hadden genoten van de maan heeft het ook zijn charme. Omdat het nog steeds regent, besluiten we weer terug te gaan en nemen we ons voor om ooit, op een zonnige dag, nog eens terug te keren.Bamboevlot-droom

Als we de volgende dag willen vertrekken regent het nog steeds en is de toegangsweg volledig overstroomt. Geen auto die er door komt. Gelukkig weet het hotel raad; binnen no time komen er twee uit de kluiten gewassen bamboevlotten aan gevaren. Wij passen er op met koffer en al en varen vijftig meter naar de droge overkant waar onze chauffeur op ons staat te wachten. En zo komt onze bamboevlot-droom toch nog een beetje uit!

Of Yangshuo ook mooi is in de regen? Wij vonden van wel!Zien hoe een regenachtige tour in Yangshuo eruit ziet? Klik hier.

Tags:

126 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


Berichtje ontvangen over een nieuwe blog?

Bedankt voor de inzending!

bottom of page