top of page

Pulau Palambak: paradijs op aarde

Bijgewerkt op: 30 jan. 2019


Sumatra: Pulau Palambak is een onbewoond eiland in de Stille Zuidzee en behoort tot de Banyak eilanden. Vrij vertaald betekent Pulau Palambak Besar:"eiland Palambak groot". Er is ook een Pulau Palambak Kecil, dit is de kleinere versie van hetzelfde eiland, wat er schuin tegenover ligt. Er staan tien hutjes op het eiland, die beheert worden door Claudin.


Pulau Palambak
Pulau Palambak
"De zee is Colgate blauw"

Vanaf Singkil nemen wij de speedboat en varen naar dit tropische pareltje in twee uurtjes tijd. Onze boot meert aan en met blote voeten lopen we door het water het witte strand op en proberen onze rugzakken droog te houden. Woorden schieten te kort. Het is net een ansichtkaart van een strand waar je in je stoutste dromen nog niet aan denkt. Het strand voelt koel en schoon, de palmen wuiven en de zee is Colgate blauw.


Camp Palambak


We ontmoeten de beheerder van MB Camp Palambak, die ons naar onze tweepersoonshutjes wijst. Onze hut is heel eenvoudig. Een okay bed met klamboe; veel meer is het niet. Helaas heeft onze oudste zoon last van zijn darmen; niet fijn, zeker niet als je met het hele 'resort' een toilet moet delen.Klamboes


Het is inmiddels zes uur s'avonds en we kunnen aanschuiven voor het eten. Onze oudste zoon ligt met koorts in zijn hutje en eet niet mee. Na het eten kruipen we vroeg ons bed in. De klamboe's blijken helaas niet helemaal mugdicht te zijn en ze vliegen gewoon lekker onder onze klamboes. We worden helemaal lek geprikt. Het is in de tussentijd ook gaan regenen en we doen geen oog dicht. In ons hutje is het bloedheet. S'morgens treffen we, onder onze klamboe, zelfs een nachtvlinder.


Regen


We worden gebroken wakker en het regent nog steeds. Het zit ons niet mee in dit paradijs op aarde. En het blijft maar regenen, regenen en nog eens regenen. Om drie uur s'middags klaart het op en kunnen we op pad om het strand te verkennen. We maken een strandwandelingetje en zijn om zes uur weer terug voor het eten. s'Avonds blijken we ons te ontpoppen tot prima klamboebouwers; geen mug meer te vinden onder de klamboe en we slapen als roosjes.


Eindelijk genieten


De volgende dag staan we uitgerust op en zien een stralend zonnetje en blauwe hemel. Ook onze oudste zoon is weer helemaal het mannetje en dan genieten we heerlijk van ons paradijsje. Als ontbijt een pannenkoek met banaan en daarna installeren we ons op het strand. Maar ja, wat doe je zoal op een onbewoond eiland? Beetje zwemmen, beetje snorkelen, beetje wandelen.....Actief programma


Het voelt als een verblijf op onze eigen Expeditie Robinson. S'middags maken we het programma wat actiever; jeu de kokosnoot en natuurlijk de proef van de dag, die we natuurlijk allemaal willen winnen, want we willen geen van allen "weggestemd" worden vanavond. We zwemmen om boeien heen en ontdekken een aantal paaltjes in de branding waar we de evenwichtsproef op kunnen doen. Wie kan daar minimaal een minuut op blijven staan? Valt vies tegen maar uiteindelijk lukt het ons allemaal en hoeft er vanavond niemand weg. Moe maar voldaan zakken we weer neer op onze ligstoeltjes en kunnen we de zon in de zee zien zakken. Wat een paradijs!


 

Hoewel we dit een van de mooiste eilanden vinden die we ooit gezien hebben, is het afgelegen, onbewoond en er zijn geen voorzieningen buiten het Camp Palambak om. Bij ziekte of ander ongemak, is het minimaal twee uur varen naar het vasteland. Hou hier rekening mee als je gaat.


Klik hier voor informatie over MB Camp Palambak. Hier vind je ook informatie over prijzen en vervoer naar het eiland.Pulau Palambak
Van Singkil naar Pulau Palambak

86 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comentarios


Berichtje ontvangen over een nieuwe blog?

Bedankt voor de inzending!

bottom of page