top of page

Rondreis Peru: twee keer twee weken ga ik op pad !

Bijgewerkt op: 4 jan. 2021

Nog twee weken te gaan; dan ga ik er weer op uit! Dit keer voor reisbureau South American Travel Services (SATS). Twee keer een rondreis van 2 weken door Peru. In totaal ben ik 6 weken op pad. Ik ga naar hartenlust filmen en bloggen over de tours die SATS aanbiedt. Heerlijk! Het mes snijdt aan twee kanten; ik doe wat ik het allerliefste doe en SATS kan voorlopig even verder met veel promotie- en beeldmateriaal.

Rondreis-per-twee-weken
Machu Picchu mag je niet missen tijdens een rondreis Peru

Landschap in Peru


Als je al eens in Peru geweest bent, dan weet je dat het een land is met grote landschapsverschillen. Grofweg kent Peru drie geografische gebieden; de kust, het hoogland en de jungle. Denk bij kust aan woestijnen, zandduinen en valleien. In het hoogland, het Andesgebergte, zijn bergen tot 6000 meter geen uitzondering. En dan de jungle; tropisch warm, vegetatie in alle kleuren en de Amazone stroomt er dwars doorheen. De meeste toeristen bezoeken het midden en zuiden van Peru, waarbij Machu Picchu; de verloren stad van de Inca’s, en het Titicacameer natuurlijk niet ontbreken.

Rondreis-Peru-twee-weken
Route rondreis Peru: midden en zuid

Twee keer een rondreis Peru van 2 weken

Mijn reis begint in Lima, de hoofdstad van Peru waar ik rustig kan starten. Daarna begin ik echt, zie hierboven de route van de eerste twee reisweken. Als ik dit eerste deel van de reis heb afgelegd, blijf ik negen dagen in Cusco en heb ik hopelijk de tijd om alle beelden te verwerken tot mooie filmpjes. Het tweede deel van de reis start in Trujillo. Van daaruit ga ik het noorden van Peru verkennen (zie kaartje), dat wat minder toeristisch is.

rondreis-per-twee-weken
Route rondreis Noord Peru

Mijn reis in Peru: vakantie of werk?

Vakantie is voor mij een cocktail op een rustig strandje. Of een wandeling op een alpenwei en lekker thuiskomen in je hotelletje waar de maaltijd voor je klaar staat. Onbezorgd, relaxed en samen met familie of vrienden. In Peru ben ik niet op vakantie. Geen familie of vrienden die mee gaan. Doel is, waar ik ook ben, de juiste filmpjes en foto’s te maken. Ik ga nergens heen zonder mijn camera, telefoon, microfoon, statief, drone en DJI Osmo. En mijn laptop gaat mee zodat ik tijdens de trip al kan editen. Vind ik dat erg? Nee. Ik noem het mijn uit de hand gelopen hobbyreis.

Filming in Ecuador
Aan het 'werk' vorig jaar in Ecuador
"Waar begin ik aan?"

Reizen maakt me blij. Omdat? Ik ontdek de wereld en zie dat er meer is dan ons kouwe kikkerlandje. Tropisch regenwoud, kronkelende bomen, onbekende dieren. Ruwe bergen, uitgestrekte meren en lange stranden. Het kost me weinig moeite te genieten van al het moois van moedertje natuur. En genieten doe ik ook van de mensen die ik tegenkom en hun gewoontes; niet de verschillen maar juist de overeenkomsten vind ik boeiend.


En ja, ik vind het spannend. Als ik straks het vliegtuig in stap bekruipt me ongetwijfeld het gevoel “waar begin ik aan?”. In mijn eentje naar een land waar ik nog nooit ben geweest, weg van thuis. Thuis kan ik toch ook schrijven en filmen? Maar als ik later, over hopelijk nog heel veel jaren, achter een rollator loop, heb ik wel iets moois om aan terug te denken. Dus ik laat me niet weerhouden door mijn twijfels. Kom maar op met die nieuwe herinneringen!


Binnenkort volgen mijn ‘real life’ blogs en vlogs uit Peru. Zie ook mijn Youtube kanaal. Nog even geduld! En in de tussentijd eerst een echte week ‘vakantie’ in Chicago! Tsja, het moet niet gekker worden……

Check al mijn blogs op mijn Peru pagina.

Tags:

113 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


Berichtje ontvangen over een nieuwe blog?

Bedankt voor de inzending!

bottom of page