top of page

Hong Kong Yellow Dragon Stream Trail: als je van avontuur houdt


 

Als ik me vasthou aan de richel van een groot rotsblok waar ik niet vanaf kom, denk ik aan wat mijn vriendin eerder zei: “Je moet af en toe wel je handen en voeten gebruiken.” Nu snap ik wat ze bedoelt. En laat dat ‘af en toe’ maar weg. Ik blijf me vasthouden aan het randje stenen en draai me op mijn buik zodat ik achterstevoren naar beneden zak. Mijn benen zijn net iets te kort, dus op goed geluk laat ik mezelf maar los om weer op vaste grond terecht te komen. (Voor praktische info, klik hier).

 
mooie-like-hong-kong
Yellow Dragon Waterfall

Mooi wandelen op Lantau

Lantau is het grootste eiland van Hong Kong. Hoewel er op Lantau een aantal stedelijke gebieden zijn inclusief grote wolkenkrabbers, bestaat het voor het grootste deel uit bergen en bos. Lantau wordt daarom ook wel ‘de long van Hong Kong’ genoemd. Samen met een vriendin die hier woont, loop ik vandaag de Yellow Dragon Trail, misschien wel de mooiste hike van heel Hong Kong.

mooie-hike-hong-kong
Yellow Dragon Stream

Start van de Yellow Dragon Stream hike

Vanaf het metrostation Tung Chung wandelen we eerst door de drukte naar het startpunt van de hike in de buurt van de Wong Lung Hang Picnicsite.. Na twintig minuten, komen we op een rustig, licht stijgende asfaltweg. Als de weg ophoudt, steken we een bruggetje over en staan we op de bedding van de Yellow Dragon Stream. Het is niet echt een trail: er staan geen bordjes en er is geen pad. Toch is het duidelijk waar we heen moeten. We volgen de loop van het water en zoeken een weg over kiezels, rotsblokken en stenen.

mooie-hike-hong-kong
Er is niet echt een pad

Dode slang

Er ligt een dode slang op een steen; het koppie is nog te zien maar voor de rest is er weinig van over. Gelukkig maar. Levend zie ik ze liever niet en ik neem me voor om goed op te letten waar ik mijn handen en voeten plaats…

"ik heb beide handen nodig om balans te houden"

Dagenlang heeft het geregend in Hong Kong, en ook de weersvoorspelling voor vandaag is niet zo best. Het is warm, zeker 28 graden Celsius en vochtig. Ik heb mijn paraplu bij me, maar ontdek al snel dat dat niet handig is. Ik heb beide handen nodig om balans te houden op de ruwe kiezels waar we overheen lopen. Er is geen mens te bekennen en ik besluit mijn paraplu aan een tak te hangen, om ‘m op de terugweg weer op te pikken.


Puzzel om het pad te vinden

De stenen en rotsblokken worden steeds groter en het is een echte puzzel om ons pad te vinden. We klauteren en klimmen over flinke keien, we bukken om onder laaghangende takken door te lopen en balanceren op grote kiezels in het water.

mooie-hike-hong-kong
Over keien en rotsen

Kleine watervallen en ondiepe poeltjes

Langzaam komen we steeds een stukje verder op de Yellow Dragon Stream trail. We lopen langs kleine watervalletjes en ondiepe poeltjes met helder water. Er lijkt geen einde aan te komen. We zijn met zijn tweeën en worden omringd door getsjilp, kletterend water en eindeloos groene bergflanken. Als ik om me heen kijk, kan ik niet anders dan even stil zijn van deze prachtige plek.

mooie-hike-hong-kong
Puur natuur

Paradijsje

Na 1,5 uur wacht ons ‘de beloning’; de 25 meter hoge waterval die voor ons ligt, lijkt uit het niets te komen. Het water klettert naar beneden in een ijskoude kleine poel met water in alle tinten groen. We trekken de kleren uit en wassen het zweet van onze vermoeide benen en rug. Er is helemaal niemand en we hebben dit paradijselijke meertje voor onszelf alleen. Wat een traktatie van moeder natuur. Puur genieten.

mooie-hike-hong-kong
Waterval mét zwemmeertje

Fris en wel blijven we nog even hangen in deze oase. We eten en drinken wat en maken onszelf daarna op voor de weg terug naar beneden.

mooie-hike-hong-kong
Heerlijk zwemmen in het poeltje
"Ik glij uit op een onverwacht gladde kei en beland met billen, rug en rugzak in het ondiepe water"

Opnieuw zoeken we onze weg over stenen, keien en rotsen. Hoewel we nu naar beneden kunnen lopen, valt het nog niet mee. Onze benen zijn moe en het kost extra energie om goed balans te houden op de soms wiebelige stenen. Ik glij uit op een onverwacht gladde kei en beland met billen, rug en rugzak in het ondiepe water. Op een paar schrammen na, doe ik mezelf gelukkig geen zeer. Ik ben wel helemaal nat en het water druipt uit de pijpen van mijn korte broek.

mooie-hike-hong-kong
"Hoe kom ik hier ooit van af?"

Een van de enorme rotsblokken blijkt iets te hoog en we twijfelen hoe we ervan af moeten komen. Mijn vriendin gaat eerst en ik zie hoe ze moeizaam haar weg vindt. Als ik het ook probeer, wil het niet lukken. Ondanks mijn lange benen, kom ik niet bij de grond. Maar teruggaan is geen optie meer. Ik schiet in de lach; hoe kom ik hier ooit vanaf? Onhandig draai ik me uiteindelijk op mijn buik en laat me achterstevoren van de kei afzakken. Ik laat mijn handen los en sta wonder boven wonder weer op vaste grond.

mooie hike-hong-kong

Dezelfde weg terug

De weg terug gaat ietsje sneller en na een uurtje zie ik mijn paraplu weer hangen; we zijn weer bijna bij het begin! We passeren het bruggetje en via de smalle asfaltweg wandelen we weer terug naar de bewoonde wereld.


Eenmaal in het winkelcentrum van Tung Chung trakteren we onszelf op een verlate lunch, inclusief happy hour. Moe maar zeer voldaan toasten we op de geweldige wandeling, het goede gezelschap en op de heerlijke dag. In elk geval eentje die ik niet snel zal vergeten…

 

Wil je ook langs Yellow Dragon Stream hiken?


  • Vanaf MTR Tung Chung op Lantau loop je in ongeveer een half uur eerst naar de Wong Lung Hang Picnicsite. Daar zie je verschillende bordjes naar trails, maar die volg je niet. Je blijft de asfaltweg volgen tot aan het eind. Ga de brug over en volg de hoofdstroom (niet de kleinere aan de linkerkant). Blijf de stroom volgen tot je aankomt bij de grote waterval met poel.

  • Rust lekker uit bij de poel en ga dezelfde weg weer terug.

  • Als je wilt, kun je vanaf de grote waterval met poel nog verder omhoog, en kun je zelfs doorlopen tot aan Tung Chung. Dat is wel een erg steile en pittige route.


mooie-hike-hong-kong
Groet vanaf de Yellow Dragon Stream hike

52 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


Berichtje ontvangen over een nieuwe blog?

Bedankt voor de inzending!

bottom of page