top of page

Costa Rica: Ziplinen in Monteverde Cloud Forest


Mistig oerwoud, bijzondere planten en vogels, prachtige uitzichten zodra de mist is opgetrokken, kilometers hobbelige wegen. Monteverde Cloud Forest mag je niet missen op een reis naar Costa Rica. Prachtige natuur en een mooi gebied om mooie hikes te maken. Maar ben je op zoek naar net iets meer spanning en avontuur, ga dan ziplinen!  


Costa Rica
Monteverde Cloud Forest: zipline

Zipline tot wel 1000 meter

Het idee van een zipline of 'canopy tour' in het kort: stalen draden die, op grote hoogte, gespannen zijn van boom tot boom. Die bomen staan soms 50 meter, soms 100 meter en soms 1000 meter (!) van elkaar af. Je krijgt een tuigje om waarmee je bent gezekerd aan de stalen draad. En daarna kun je los en vlieg je, letterlijk, over de boomtoppen heen.


"Wij moeten zelf even slikken, maar laten dit natuurlijk niet merken."

Vooral onze zonen verheugen ons op de zip experience. Wij moeten zelf even slikken, maar laten dit natuurlijk niet merken. We trekken ons tuig aan. Het ziet er niet uit, maar daar denken we maar even niet over na. We zetten de helm op en klimmen op het eerste boomplateau.


"Remmen mag niet"

Ik hou mijn rechterhand achter me aan de stalen draad en mijn linker voor me aan het koord waar ik aan vast zit. Ik hoop met heel mijn hart dat ik niet ga tollen. Remmen mag niet, heeft de instructeur me verzekert, want stel je voor dat je boven het ravijn ineens tot stilstand komt..... dan is het ver klunen tot het volgende boomplatform. Ik voel een lichte draaiing in mijn maag en merk dat ik niet geheel vrij ben van hoogtevrees.Pura Vida

Nadat ik de eerste drie ziplines heb doorstaan, begin ik te genieten. Het uitzicht is onbeschrijflijk, het regenwoud vanuit de hoogte is vooral groot, groen en wijds. Ik voel me Tarzan, Jane, Avatar, you name it. Ik voel me in elk geval vrij en snap wat ze hier in Costa Rica met 'Pura Vida' bedoelen.


Tarzan Swing

En als we dan de smaak te pakken hebben en ongeveer halverwege het canopy circuit zijn, wacht ons de Tarzan Swing. Onze zonen worden helemaal gek en staan te trappelen om ook dit uit te proberen. Vanaf een apart boomplateau worden zij gekoppeld aan wederom een stalen draad. Maar in deze Tarzan Swing moet je naar beneden springen en hang je eigenlijk aan een soort touw te bungelen, terwijl je heen en weer 'swingt'. Dit keer neem ik graag de rol van fotograaf op me; de Swing is me iets te veel van het goede.


Al met al komen we de 13 boomplatforms zippend over en zijn we aan het einde van dit prachtige circuit. Met een flinke dosis adrenaline voelen we ons heel gelukkig en hebben we de rest van de dag om ergens over na te praten!


 

Waar ziplinen in Monteverde Cloud Forest?


Wij hebben deze zipline tour vooraf geboekt bij Selvatura, maar er zijn meerdere organisaties die dit aanbieden. De canopy tour bestaat uit 13 ziplines, inclusief de Tarzan Swing en is geschikt voor iedereen met een beetje lef. Prijzen starten vanaf $ 50,- per persoon. Een aansluitende wandeling over de zgn "hanging bridges" zit er bij inbegrepen.


Een beetje shoppen op internet loont de moeite, vaak worden zogenaamde 'combi-tickets' aangeboden waarin je de canopy tour combineert met een hike of een andere activiteit.
32 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven
Berichtje ontvangen over een nieuwe blog?

Bedankt voor de inzending!

bottom of page