Costa Rica: paardrijden, River "tube" en hike in Rincon de la Vieja


Een van de minder bekende nationale parken in Costa Rica: Rincon de la Vieja. Maar wel een van de mooiste die wij gezien hebben. Zwaveldampen, lavastenen in allerlei kleuren, modderbaden, een heuse ranch met paarden en ezels vormen een outdooravontuur waar je "U" tegen zegt.


Costa Rica
Zwaveldampen in Rincon de la Vieja

We slapen in Hacienda Guachipelin; een haciënda met lodges en een manege met paarden en ezels. We staan vroeg op; met goede moed en zin in ons paard- en rivieravontuur hier in Rincon de La Vieja.  

"als echte cowboys rijden we naar de rivier"

In de ranch krijgen we alle vier een paard toegewezen. Via een hobbelig pad rijden we, als echte cowboys, naar de rivier. Naar voren hellend als we de berg op gaan en een beetje achterover leunend als we naar beneden moeten. Eigenlijk hoeven we niet zo veel te doen, onze paarden zijn redelijk mak en weten precies de weg. Er valt weinig aan bij te sturen. Toch zijn we allen blij dat we weer vaste grond onder de voeten hebben. River tuben


Op naar het tweede onderdeel van deze tour: rivier tuben! Met weinig tot geen instructie krijgen we ieder onze eigen band. Daar zitten twee handvaten aan waar we ons aan vast moeten houden. We leggen onze band in de rivier, gaan er in zitten en voor de rest geldt: "go with the flow". Mijn band vindt zijn eigen weg en ook hier valt weinig te sturen. We varen door een leuk riviertje dat wordt geflankeerd door hoge rotswanden en jungle. We laten ons 5 km lekker meevoeren. Af en toe benen intrekken, billen samenknijpen zodat we die niet openhalen aan de rotsen, en een flinke plens water opvangen.


Vulkaan hike


Na menige stroomversnelling en waterval(letje) te hebben doorstaan zijn we lekker afgekoeld en zitten we weer vol nieuwe energie. Klaar voor het vervolg van ons tripje, de vulkaanhike! Een trail van circa 4km leidt ons door de jungle, steppengras en over flanken van de vulkaan.We komen langs 'fumeroles'; die we eerder ruiken dan dat we ze zien. Prachtig om te zien hoe enorme dampen de grond ontstijgen. Maar we blijven niet te lang staan, want de lucht is niet te harden en we willen nog door naar de "boiling mud pots". En ja, dat zijn dus gewoon borrelende grijsgroene modderpoelen midden in de jungle. Geen poeltje om lekker even in af te koelen.....


We horen vogels, we spotten een voor ons onbekend dier dat lijkt op een grote marmot met lange snuit en we zien overal insecten en vlinders. De hike lopen we in circa twee uur en dan vinden we het welletjes. Huiswaarts naar onze Hacienda, waar het bier en de cola ons meer dan goed smaakt!

Wat en hoe?


Wij verbleven in Hacienda Guachepelin; een grote ranch met hotelkamers. Voordeel is dat je via hen losse tours kunt boeken. Prijzen liggen rondom $ 60,-, per tour. Kinderen en studenten betalen minder.

10 keer bekeken

Gerelateerde posts

Alles weergeven
Berichtje ontvangen over een nieuwe blog?

Bedankt voor de inzending!