top of page

Costa Rica: reisschema 3 weken


Drie weken tijd in Costa Rica? Dan kun je heel veel zien. Zelf reizen in Costa Rica is prima te doen. Wij deden dat voor het grootste deel met een huurauto. De wegen in Costa Rica zijn over het algemeen goed. Het verkeer is niet zo chaotisch als in Azie, de wegen zijn geasfalteerd en de bewegwijzering is okay.


Er zijn een paar plaatsen waar je niet zo makkelijk met de auto komt. Zo zijn wij naar Tortuguero gegaan met een georganiseerde tour via https://geckotrail.com. Zij regelen het vervoer vanaf San Jose (of andere steden), de boottour en de excursies in Tortuguero. Zij regelen, desgewenst, ook een huurauto voor je. De rit naar Monteverde vonden we wel een uitdaging; niet geasfalteerd, veel kuilen in de weg en donker. Maar het is te doen en je weet dat vele bussen, vans en auto's de route eerder gereden hebben.Wat je, volgens ons, zeker moet zien in Costa Rica zijn Tortuguero (zeker in de zomer als de schildpadden eieren leggen op het strand; heel bijzonder!) en Monteverde Cloud Forest (ga ziplijnen, echt een spektakel!). Het raften in Sarapique vonden wij ook een avontuur, zeker met onze zonen van 16 en 18.


Westkust versus oostkust


In onze zomermaanden is de westkust meer zonzeker dan de oostkust. Dus wil je wat zon en strand, ga dan voor de Westkust. Wij hebben de laatste vier dagen van onze reis doorgebracht in Manzanillo, aan de Oostkust, maar hebben helaas alleen maar regen gehad. Ga je in een ander jaargetijde, dan zou ik de oostkust zeker aanbevelen. Met name Puerto Viejo en Manzanillo. Inside tip: bezoek het Treehouse in Guandoca Manzanillo jungle (zie ook mijn blog). Super ervaring, zeker als je er een nachtje gaat slapen.


Rincon de la Vieja


Tenslotte hebben wij ook genoten in Rincon; een iets minder bekend nationaal park. We vonden het bijzonder vanwege de warmwaterbronnen en de 'mudpots' (borrelende zwavelbronnen) die we zagen tijdens de hiken. Rincon is net iets minder toeristisch dan andere nationale parken; en dat heeft zeker zijn charme.


Ter info ons reisschema; doe er je voordeel mee!

Reisschema Costa RicaHieronder een aantal handige links:


Hotel 1492 in San Jose

Gecko Travel

La Baula Inn, Tortuguero

Volcano Arenal, La Fortuna

Tree House inn, Samara

Hacienda Guachipelin, Rincon

Cabinas Capulin&Farm, Monteverde

Beyuco Playa, Parrita

Isabelle's Garden House, Manzanillo

Treehouse Observatory - echt een aanrader, voor meer info, zie blog


66 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven
Berichtje ontvangen over een nieuwe blog?

Bedankt voor de inzending!

bottom of page