top of page

Trekvogelpad etappe 19: van Wichmond naar Ruurlo

Bijgewerkt op: 12 mei 2022

"Trekvogelaars en Pieterpadlopers"
 

Numbers and facts


Officiële startpunt ligt in Wichmond

Officiële eindpunt ligt in Ruurlo

Officiële aantal kilometers: 18,6 km. Ik start iets van de route af, daarom is de etappe voor mij iets langer.

Echt gelopen kilometers: 20,6 km

Vertrokken vanuit: B&B de Warnstee in Wichmond

Overnachten in: Hampshire Hotel in Ruurlo

Start- en eindtijd: 9.15 - 14.45

Wil je meer weten over de voorgaande Trekvogelpad Etappe 18? Klik dan hier.

Wil je meer weten over de opvolgende Trekvogelpad Etappe 20? Klik dan hier.

 

Route en landschap

Vanuit Wichmond loop je eerst door een stukje bos. Daarna volgen lange landelijke paden. Je maakt een ommetje langs Kasteel Hackfort en komt daarna uit op Landgoed Vorden. Loop om de slotgracht heen en bewonder het kasteel. Daarna wandel je tot Ruurlo langs hoge akkers, lage grasgronden en houtwallen.

Tips en weetjes

  • Bij Kasteel Vorden vind je restaurant-café Bosloods met terras. Dit restaurant is niet elke dag open. Maar het centrum van Vorden is niet ver, en daar is horeca genoeg.

  • Bij Kasteel Vorden kruist het Trekvogelpad het Pieterpad. Vergeet geen foto te maken van de leuke wegwijzer die er staat.

  • Ook in Ruurlo staat een mooi kasteel waar je vlakbij komt. Als je nog puf hebt, kun je het bezoeken.

 

Mijn ervaring

Na een half uur wandelen heb ik dorst. Maar als ik mijn bidon wil pakken, grijp ik mis. De speciale bidon, die ik als kadootje gekregen heb, zit niet in mijn rugzak. Ik twijfel of ik terug moet naar mijn B&B om 'm op te halen. Precies op dat moment rinkelt mijn mobiel. "Je bent wat vergeten" hoor ik zeggen. De lieve eigenaresse van B&B Warnstee heeft mijn bidon gevonden en vraagt me waar ik ben."Blijf waar je bent, ik kom er aan!" zegt ze. Ik ga op een bankje zitten wachten, kijk uit over een Alpaca-weitje en ben verrast door zoveel vriendelijkheid. Nog geen 10 minuten later rijdt ze voor en heb ik mijn bidon weer terug.

Trekvogelpad-etappe-19
De Alpaca's wachten met me mee

Landgoed Hackfort

Ik wandel verder over landelijke paden en kom aan bij Landgoed Hackfort. Ik maak een ommetje door het wandelbos en bewonder de watermolen, het koetshuis en het middeleeuwse kasteel.

Kasteel Vorden

Vanaf Hackfort volg ik de wit-rode bordjes die me verder leiden over lange lanen met oude bomen. Het tweede landgoed van deze etappe komt in zicht: Landgoed Vorden. Het kasteel en zijn slotgracht spreken tot de verbeelding. Een bijzondere plek om even weg te mijmeren en zo waan ik me in vroeger tijden. Ik denk aan toen, aan nu en automatisch aan de dagen die nog gaan komen.

Trekvogelpad-etappe-19
Kasteel Vorden
Trekvogelaars en Pieterpadlopers

Kasteel Vorden is ook de plek waar Trekvogelaars en Pieterpadlopers elkaar kruisen. Als ik op het bord kijk, realiseer ik me dat ik al 323 kilometer heb afgelegd! Nog 61 te gaan naar Enschede. Ik raak aan de praat met een Pieterpadloper en samen lopen we een stukje op. Al wandelend delen we onze ervaringen totdat we, bij een kruispunt, ieder onze weg weer gaan.

Molenbult

Met nieuwe inzichten en energie, vervolg ik mijn etappe. Over zanderige bospaden en langs geurend gemaaid grasland. Ik adem in en adem uit en ben op de goede weg. Vanuit het bos kom ik aan bij de Molenbult, een verhoogde open plek die uitkijkt over een bescheiden stukje hei. Tot 1830 stond hier een graanmolen. Nu is het een geliefde picknickplaats.

Trekvogelpad-etappe-19
De Molenbult

Liefdespad

Op het laatste stukje naar Ruurlo kruis ik het 'liefdespad'; een belevingsroute van 5 km voor iedereen met liefde voor de natuur, kunst en elkaar. "Volg het hart en ontdek hoe mooi en verrassend de liefde tot uiting komt" staat er op het bordje en ik neem me voor dit pad beslist nog eens te bewandelen.

Trekvogelpad-etappe-19
Liefdespad

Maar voor vandaag is het mooi geweest. Mijn hotel in het kleine centrum van Ruurlo lacht me uitnodigend toe. 20,6 Kilometer op de teller. Genoeg is genoeg.

 

Meer foto's Trekvogelpad Etappe 19229 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


Berichtje ontvangen over een nieuwe blog?

Bedankt voor de inzending!

bottom of page