top of page

Trekvogelpad Etappe 6: van Ransdorp naar Amsterdam

Bijgewerkt op: 28 apr. 2022

"Gone with the wind"
 

Numbers and facts


Officiele startpunt ligt in Ransdorp. Ik vertrek echter vanuit Zunderdorp, dat maakt de route iets langer.

Officiële eindpunt: Gaasperplas, Amsterdam

Officiële aantal kilometers: 18,3 km

Echt gelopen kilometers: 18 (de laatste kilometers naar de Gaasperplas hebben we gesmokkeld).

Vertrokken vanuit: B&B Bies-stro, 't Nopeind 10A, Zunderdorp

Overnachten in: Campanile Hotel, Gaasperplas, Amsterdam

Start- en eindtijd: 9.30 - 15.00 uur

Wil je meer weten over de voorgaande etappe 5? Klik dan hier.

Wil je meer weten over de opvolgende etappe 7? Klik dan hier.

 

Route en landschap

Eerst door Ransdorp met zijn stompe toren en dan verder langs de houten huizen van Durgerdam: een plaatje om te zien. Je wandelt langs het Durgerdamse haventje en verder door naar de wateren en vaarwegen ten westen van Amsterdam. Bruggen, water en lange fietspaden. Zeeburg, het Nieuwe Diep, het Amsterdam-Rijnkanaal en de Diemen. Als je van water houdt, kom je hier aan je trekken. De route gaat verder via het Diemerbos, een aantrekkelijk en gevarieerd stadsbos weg van de drukte. Uiteindelijk kom je uit bij de Gaasperplas.


 

Mijn ervaring

Ik heb er inmiddels bijna 100 kilometer op zitten. Mijn humeur is prima maar mijn enkels voelen zich minder gelukkig. Ik heb sporttape bij me waar ik mijn trouwe onderdanen een beetje mee kan ondersteunen. Ook Gerrit Jan, mijn man, die met me mee wandelt voelt zich nog een beetje vermoeid van de etappe van gister.


Ransdorp

Vanuit Zunderdorp gaan we, wederom met windkracht 5, op pad door het weidse polderlandschap. Al snel komen we bij Ransdorp waar we de stompe toren bewonderen en genieten van de kneuterige charme van dit Noord Hollandse dorpje.

Trekvogelpad-etappe-6
Ransdorp

Durgerdam

Na een paar kilometer komen we aan in lintdorp Durgerdam met zijn houten huisjes en kleine haven. De wasjes hangen te drogen en op het terras van de zeilvereniging krijgen we een (gratis!) bakje koffie en een speculaasje.

Trekvogelpad-etappe-6
Durgerdam

Over een grintpad met woonboten langszij, wandelen we verder. De wind is pittig en we gaan maar door. Water, bruggen en nog eens water. Aan de overkant ligt Amsterdam. We zetten de ene voet voor de ander, maar het gaat niet helemaal vanzelf vandaag.

Trekvogelpad-etappe-6

We wandelen over bruggen, viaducten, langs sluizen en dijken. Langs het water lopen we tegen de wind in en vermoeidheid speelt ons parten. Na 18 kilometer zien we aan de overkant van de dijk een bushalte. We kijken elkaar aan en weten genoeg. Morgen weer een dag....

 

Foto's Trekvogelpad etappe 6


149 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


Berichtje ontvangen over een nieuwe blog?

Bedankt voor de inzending!

bottom of page