top of page

Trekvogelpad Etappe 7: van Amsterdam naar Naarden

Bijgewerkt op: 28 apr. 2022

"Bij slecht weer, loop je wel met je hoofd in de wolken"
 

Numbers and facts

Officiële startpunt: Gaasperplas, Amsterdam

Officiele eindpunt ligt in Naarden.

Officiële aantal kilometers: 20,5 km

Echt gelopen kilometers: 22

Vertrokken vanuit: Campanile Hotel, Gaasperplas

Overnachten in: Vestinghotel, Raadhuisstraat 1, Naarden

Start- en eindtijd: 9.45 - 15.45 (op station Naarden-Bussum)

Wil je meer weten over de voorgaande etappe 6? Klik dan hier.

Wil je meer weten over de opvolgende etappe 8? Klik dan hier.

 

Route en landschap

Vanaf de Gaasperplas wandel je door een parkachtige omgeving richting Driemond en Weesp. Een landelijke omgeving met veel water en bomen. De route gaat verder langs het riviertje de Gein en langs het Amsterdams-Rijnkanaal. Het charmante Weesp ligt ongeveer halverwege de route en via een haventje en molen kom je aan in het centrum. Een goede plek voor een pitstop. Vanaf Weesp wandel je dwars door de polder richting het Naardermeer (waar je overigens maar weinig van ziet). Etappe 7 van het Trekvogelpad eindigt in Naarden.


 

Mijn ervaring

Mijn enkels voelen gelukkig een stuk beter aan dan gisteren. Een goede nachtrust en sporttape doen wonderen. Dus start ik, samen met een hardloop-vriendin aan etappe 7 van het Trekvogelpad. Vanaf busstation Gaasperplas wandelen we langs het water en groen van de Gaasperdammerplas. Het is maar moeilijk te geloven dat deze parkachtige omgeving zo vlak bij het drukke Amsterdam ligt.

Trekvogelpad-etappe-7
Gaasperdammerpark

Vanaf het begin kletsen we elkaar de oren van het hoofd. Het is dan ook niet gek dat we al binnen een kilometer een wit-rood bordje missen. Terug op het pad gaan we vrolijk verder richting Weesp. Het weer is niet geweldig, maar we lopen wèl met ons hoofd in de wolken.

Trekvogelpad-etappe-7
Langs het Amsterdam-Rijnkanaal

Langs het Amsterdam-Rijnkanaal zien we de schepen aan ons voorbij trekken. We komen aan in Weesp en daar gaat het regenen. We vinden een restaurantje dat open is en zo zitten we hoog en droog aan ons Twaalfuurtje. Koppie soep, kroketten, broodjes; we hebben het verdiend. We lunchen wat langer en wachten geduldig af tot Buienradar zegt dat we weer veilig naar buiten kunnen.

Trekvogelpad-etappe-7
Weesp

De tweede helft van etappe 7 is ook mooi. Dwars door het veenland, het bos en langs het Naardermeer eindigen we bij station Naarden-Bussum. Nu eerst rust en dan op naar etappe 8!

Trekvogelpad-etappe-7
Langs het Naardermeer

 

Foto's Trekvogelpad etappe 7
237 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comentarios


Berichtje ontvangen over een nieuwe blog?

Bedankt voor de inzending!

bottom of page