top of page

Trekvogelpad etappe 8: Naarden - Hilversum

Bijgewerkt op: 2 mei 2022

"Eindelijk het bos in"
 

Numbers and facts

Officiele startpunt ligt in Naarden.

Officiële eindpunt ligt in Hilversum.

Officiële aantal kilometers: 14 km

Echt gelopen kilometers: 20 km

Vertrokken vanuit: Vestinghotel, Raadhuisstraat 1, Naarden

Overnachten in: Thuis!

Start- en eindtijd: 10.15 - 15.00

Wil je meer weten over de voorgaande Trekvogelpad Etappe 7? Klik dan hier.

Wil je meer weten over de opvolgende Trekvogelpad Etappe 9? Klik dan hier.

 

Route en landschap

Langs Naarden-Bussum wandel je langs wei en water. Koeien, een kanaal en een ruim blikveld. Eenmaal Bussum voorbij richting Laren, verandert het landschap en verlaat je het Hollands veengebied. Via het bos van Spanderswoud kom je uit op de uitgestrekte Bussumerheide. Aan het eind van de hei ligt, aan de doorgaande weg, een 'La Place' restaurant, waar je op het terras van iets lekkers kunt genieten. Het laatste deel van de etappe wandel je over een hei- en zandverstuivingsgebied richting Hilversum.

Tips en weetjes

  • Vanaf NS Station Naarden-Bussum is het zo'n 2,5 kilometer lopen naar het startpunt.

  • Aan het eindpunt van de etappe, vertrekt bus 109 naar NS station Hilversum.

  • Als je route wilt inkorten, dan kan dat tot bij La Place. Tegenover het restaurant ligt een bushalte.

 

Mijn ervaring

Ik heb een beetje pech vandaag. Ik logeer in een hotelletje in Naarden Vesting, maar de brug naar het oude binnenstadje is afgesloten. Voor mij betekent dat, dat ik zo'n 5 km extra loop om überhaupt op de route te komen. Maar ik neem het voor lief. Ik wandel samen met een oud-collega die ik al tijden niet gezien heb en de kilometers vliegen voorbij.

Trekvogelpad-etappe-8

Eerst asfalt, dan bos

We lopen een lang stuk over asfalt maar lekker langs het water en de groene velden. Na een paar kilometer mogen we dan eindelijk het bos in en ruilen we de harde weg in voor verende zandpaden. Het frisse groen aan de bomen, de fluitende vogels en goed gezelschap maakt de wandeling weldadig.

Bos en hei

We hebben het beste wandelweer wat ik me kan wensen. Niet te warm, niet te koud en een heldere hemel. Vanuit het bos wandelen we de heide over, die in deze tijd van jaar nog wat grauw ziet.

Trekvogelpad-etappe-8

La Place restaurant

Het is een beetje vreemd om aan het eind van die uitgestrekte hei ineens voor een La Place restaurant te staan. Maar onze benen en magen zijn toe aan rust en vulling, dus een tafeltje op het terras is snel gevonden. Het verse rabarbertaartje is een absolute aanrader.

Trekvogelpad-etappe-8

Koningsdag

Bij La Place neem ik afscheid van mijn collega en wandel ik de laatste 3 kilometer over hei en zand tot het eindpunt van de etappe. Daar neem ik de bus. Morgen is het Koningsdag, dus tijd om thuis mijn oranje outfit te gaan passen. Op naar een lekker dagje (wandel)vrij!

 

Foto's Trekvogelpad Etappe 8260 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


Berichtje ontvangen over een nieuwe blog?

Bedankt voor de inzending!

bottom of page