top of page

Trekvogelpad etappe 9: Hilversum - Pijnenburg

Bijgewerkt op: 2 mei 2022

"Geen happen in Pijnenburg"
 

Numbers and facts


Officiële startpunt ligt in Hilversum.

Officiële eindpunt: Pijnenburg. Ik loop echter door naar Soest-Zuid omdat ik daar overnacht. Dat maakt de route iets langer.

Officiële aantal kilometers: 17,2 km

Echt gelopen kilometers: 23 km

Vertrokken vanuit: Thuis!

Overnachten in: Stay Okay, Soest

Start- en eindtijd: 9.15 - 15.00 uur

Wil je meer info over de voorgaande Trekvogelpad Etappe 8? Klik dan hier.

Wil je meer info over de opvolgende Trekvogelpad Etappe 10? Klik dan hier.

 

Route en landschap

Vanuit Hilversum wandel je dwars door de bossen naar het goed bewaarde landgoed van buitenhuis Groeneveld, waar je kunt stoppen voor koffie met wat lekkers bij Grand Café Groeneveld of Hoeve Ravenstein. Daarna loop je over de prachtige bospaden van Boswachterij de Lage Vuursche. Vlakbij Lage Vuursche wacht je nog een klein stukje hei en in het dorp zelf wachten zonnige terrasjes op je komst. Etappe 9 eindigt officieel in Pijnenburg.


 

Tips en weetjes

  • Als je met OV vanaf Hilversum komt, neem dan bus 109 naar het startpunt (halte Heidebloem).

  • Er ligt genoeg horeca op de route. Bij landgoed Groeneveld en in Lage Vuursche.

  • Op het eind van de route ligt restaurant 't Spiehuis, maar mocht je daar een hapje of drankje willen doen, reserveer dan vooraf.

 

Mijn ervaring

Ik wandel vandaag in mijn eentje. Gezelschap is heerlijk, maar ik hoop op dit wandelavontuur ook mijn hoofd leeg te kunnen maken door alleen, met mezelf, in de natuur te kunnen zijn. Vanuit Hilversum mag ik meteen de bossen in. Vrolijk fluitende vogels, helder groene blaadjes aan de bomen en een frisse lentedag.

Trekvogelpad-etappe-9
"Mijn angstduiveltjes doemen op"

Alle ingrediënten voor een 'hoofd-leegmaak-dag' zijn aanwezig. Toch vind ik het een beetje spannend en doemen mijn angstduiveltjes op. Ik loop hier alleen in een bos dat ik niet ken. Wat als? Enge mannen, loslopende honden, wat als ik over een boomstronk struikel? Ik haal me gevaren in mijn hoofd die er waarschijnlijk niet zijn en het lukt me niet om vrij te wandelen. Dat is jammer, want de omgeving is prachtig.

Trekvogelpad-etappe-9
Landgoed Groeneveld

Landgoed Groeneveld

Ik kom in de buurt van landgoed Groeneveld. Hier ben ik niet de enige en het lukt me om te ontspannen. Ik ga voor (mijn zoveelste) koffie met appeltaart bij Hoeve Ravenstein en laat het me goed smaken.

Trekvogelpad-etappe-9
Buitenhuis Groeneveld

Boswachterij Lage Vuursche

Ik pak mijn rugzak weer op en vervolg mijn etappe door het doolhof van Boswachterij Lage Vuursche. Rechte lanen, kromme weggetjes en grindpaden waar ook fietsers overheen rijden. Ik geniet er steeds meer van en mijn gedachten dwalen eindelijk af. Het helpt dat ik door de app van wandelnet weet waar ik ben. Ook de fietspaden waar ik regelmatig overheen loop, voelen 'veiliger'.

Trekvogelpad-etappe-9
Lage Vuursche

Hoe verder ik loop, hoe meer ik er van geniet. Ik kom aan in Lage Vuursche en de terrasjes lachen me uitnodigend toe. Maar ik besluit door te lopen tot aan Pijnenburg en me daar op een lunch te trakteren.

Trekvogelpad-etappe-9
Terrasje Lage Vuursche: was ik daar maar gaan zitten
"Geen happen in Pijnenburg..."

Als ik aankom bij Restaurant 't Spiehuis in Pijnenburg, ben ik echter niet welkom. Het terras zit halfvol en de serveerster vertelt me dat ik niet kan lunchen of dineren als ik niet heb gereserveerd. Een drankje mag ook niet. Ook als ik haar vertel dat ik er al 17 km op heb zitten, blijft het antwoord 'nee'. Ik vraag me af, zou ik er nu al zo verloederd uitzien dat ik op een terras wordt geweigerd? Ik denk dat het wel meevalt, maar alsnog zijn er voor mij geen happen in Pijnenburg.

Trekvogelpad-etappe-9
Op weg naar Soest

Gedesillusioneerd en met een lege maag loop ik verder. Nog 5 km te gaan naar Soest. Mijn enkels zakken door maar ik denk vooral aan hoe lekker ik straks ga eten. En mezelf op een wijntje ga trakteren, of misschien wel twee.... Via de Ganzetrek en de Patrijsgang waggel ik verder door naar de hoofdstraat van Soest. En eenmaal daar, gaat mijn rugzak af, mijn veters los en komen al mijn dromen uit.


 

Foto's Trekvogelpad Etappe 9283 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comentarios


Berichtje ontvangen over een nieuwe blog?

Bedankt voor de inzending!

bottom of page