top of page

Monument Valley: silhouet van rotsen


 

Rode rotsformaties doorbreken het vlakke woestijnlandschap van Monument Valley; het gebied van de Navajo indianen. Als je via de lange rechte weg van Utah naar Arizona rijdt, zie je het iconische silhouet van vierkante rotsen aan een verre horizon. Veel toeristen beperken hun bezoek tot dit uitzicht, maar je krijgt een veel beter beeld van de omgeving als je via de 17 mijl lange Valley Drive door het gebied heen rijdt.

 

Wij maakten een rondreis van twee weken langs de Nationale Parken van Utah en Arizona. Wil je meer weten over ons reisschema, mooie trails en andere informatie? Klik dan hier.

monument-valley-bezoeken
Monument Valley

Weer in Monument Valley

Monument Valley kent een woestijnklimaat; in de winter is het koud en in de zomer is het heet. Hoewel de temperaturen in de zomer hoog op kunnen lopen, daalt de temperatuur snel na zonsondergang en zijn de zomeravonden aangenaam koel en de temperaturen dalen snel na zonsondergang.

monument-valley-bezoeken

Overnachten

De meeste overnachtingsmogelijkheden liggen in kleine plaatsen in de buurt van het park, zoals in Kayenta, Mexican Hat of Bluff. Hier vind je genoeg keuze in hotels. Als je in het Nationale Park van Monument Valley wilt overnachten, dan kan dat in The View Hotel.

In de directe omgeving van Monument Valley heb je verschillende campings of je kunt gebruik maken van de campground van The View Hotel.


Hoe bezoek je Monument Valley?

De beste toegangsweg naar Monument Valley, is die vanuit Utah naar Arizona over highway 163. De weg is lang en leeg en het landschap verandert langzaam in een western film. Je komt langs ‘Mexican Hat’, een zogenoemde ‘butte’ (rots) in de vorm van een Mexicaanse hoed. Via een kleine zijweg kun je naar de voet rijden van deze bijzondere rotsformatie. Wij waren er helemaal alleen, en hadden geen toeschouwers in deze verlaten woestijn.

monument-valley-bezoeken
Mexican Hat

Verderop highway 163 ligt de plek waar Forrest Gump stopte met rennen (heb je de film niet gezien? Kijken voordat je gaat!). Hier is het drukker, langs de weg staan auto’s geparkeerd en velen maken een selfie. De plek heeft een fantastisch uitzicht op de rotsformaties die ook wel ‘buttes’ en ‘mesa’s worden genoemd, en het landschap typeren.

Monument-valley-bezoeken
Forrest Gump point

In het “officiële” National Park ligt een Visitor Center, met een grote gift shop en een cafetaria. Om hier te komen betaal je 20 dollar entree (de Annual Pass is hier niet geldig). Vanuit het Visitor Center heb je een prachtig uitzicht over enkele van de meest bekende rotsen en je kunt er een expositie bezoeken over de geologie van Monument Valley en de geschiedenis van de Navajo Indianen. Maar de belangrijkste reden om het officiële National Park in te gaan, is de 17 mijl lange Valley Drive.

Monument-valley-bezoeken
Uitzicht vanaf Visitor Centre

Valley Drive en Wild Cat Trail

De Valley Drive is een slecht onderhouden onverharde weg, erg stoffig en erg hobbelig, die begint bij de parkeerplaats nabij het Visitor Center. De conditie van de weg is zeer matig, maar het is wel mogelijk om de Valley Drive met een gewone personenauto te berijden, en veel bezoekers doen dit dan ook. (Denk er wel aan dat een autoverhuurmaatschappij officieel niet toestaat dat je met de auto op een onverharde weg komt.) Je kan ook een (meestal pittig geprijsde) rondrit boeken bij een van de Navajo Indianen, je komt tijdens zo’n rondrit ook op plekken waar je met de eigen auto niet mag komen.

monument-valley-bezoeken
Valleydrive

Aan het begin van de route kom je bij een stopplaats vanwaar je een spectaculair mooi zicht hebt op drie van de meest bekende buttes: West Mitten, East Mitten en Merrick Butte. Deze drie rotsen zijn ongeveer 300 meter hoog. Voorbij de 235 meter hoge Elephant Butte zie je drie dicht bij elkaar staande spires, die samen The Three Sisters worden genoemd. De weg loopt verder tussen diverse andere schitterende rotsen door, zoals de Thunderbird Mesa, de immens grote Rain God Mesa en Totem Pole. Ook kom je bij uitkijkpunten vanwaar je de verder weg gelegen rotsen kunt zien. Een van de meest indrukwekkende uitkijkpunten is Artist Point, vanwaar je een weids uitzicht hebt over de vallei. De weg komt uit bij de eerder genoemde splitsing, vanwaar je weer terugrijdt naar het Visitor Center.

monument-valley-bezoeken
Elephant Butte en Three Sisters

Wild Cat Trail

De enige trail die je (zonder begeleiding) kunt lopen in Monument Valley, is de Wildcat Trail. Het is een luiwandeling van 5,2 mijl (ruim 6 km). Op dit pad krijg je het gevoel dat je terug in de tijd stapt in het Wilde Westen. Je komt langs enkele van de beroemdste rotspunten in het park. De trail start op de hoek van het parkeerterrein van het Visitor Center.

 

Meer informatie over Nationale Parken in Utah en Arizona?

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comentários


Berichtje ontvangen over een nieuwe blog?

Bedankt voor de inzending!

bottom of page