top of page

Page: Antelope Canyon en Horse Shoe Bend

Bijgewerkt op: 20 jul. 2022


 

Glooiende zandstenen wanden die prachtige kleuren krijgen in de zonnestralen die van boven binnen vallen: net buiten Page ligt een van de meest gefotografeerde plaatsen van Amerika: de Antelope Canyon. Als je op rondreis bent door Utah en Arizona mag je deze magische canyon niet overslaan. Maar ook het nabijgelegen Horseshoe Bend, met zicht op de hoefijzervormige bocht in de Colorado rivier is meer dan de moeite waard. Beide bezienswaardigheden liggen op korte afstand van het plaatsje Page.

 

Wij maakten een rondreis van twee weken langs de Nationale Parken van Utah en Arizona. Wil je meer weten over ons reisschema, mooie trails en andere informatie? Klik dan hier.

Page-antelope-horsehoe-bend
Upper Antelope

Antelope Canyons

Antelope Canyon bestaat uit 2 verschillende canyons, Upper en Lower Antelope Canyon. Beide canyons zijn alleen te bezoeken via een georganiseerde tour. Ze zijn allebei prachtig om te zien, maar gezien de prijzen van een toegangsticket, is het verstandig een keuze te maken voor een van de twee. Upper Antelope Canyon is het meest populair. Dit komt vooral door de vlakke vloer en de breedte van de canyon waardoor het makkelijker is om er door heen te wandelen. Lower Antelope Canyon is smaller. Op sommige plaatsen kan je maar net tussen de rotsen door.

page-antelope-horseshoe-bend

Upper Antelope Canyon

Wij bezochten alleen Upper Antelope Canyon en hebben dit vooraf gereserveerd bij Adventurous Antelope Canyon. Deze tourorganisator biedt tours aan vanaf ongeveer 100 dollar per persoon op verschillende tijdstippen. Tip: probeer een tour te boeken rond het middaguur; de lichtinval in de canyon is dan het mooist. Met een jeep vertrokken wij in een groep van 8 personen vanuit Page. De rit loopt over een hobbelige, 3 kilometer lange zandweg naar de ingang van de canyon. Daar gingen wij onder begeleiding van een gids, een canyon is. Naast uitleg over de canyon gaf de gids ook fotografietips. Na ongeveer 30 minuten waren we aan het eind van de canyon. Bij de uitgang staat (sinds Corona) een lange trap die je over de canyon weer terug naar de jeep brengt.

page-antelope-horseshoe-bend
Via trap weer terug naar beginpunt

Als je Antelope Canyon buiten het hoogseizoen bezoekt, kun je er ook voor kiezen om zonder te reserveren, een ticket te kopen langs State Highway 98 op de plek waar tickets worden verkocht. Dat is 3 mijl ten oosten van Page (richting Kaibeto). Als er nog plaats is op een van de tours kan je tickets kopen, en vanaf daar meerijden in een van de jeeps die je naar de ingang van de canyon brengen.


Horseshoe Bend

Een van de meest spectaculaire hoefijzervormige bochten in het zuiden van Amerika is Horseshoe Bend, in de Colorado River. De loop van een rivier wordt o.a. bepaald door de hardheid van de bodem waar het water doorheen stroomt. Het water zoekt de weg van de minste weerstand, en omdat dat vaak niet de kortste weg is ontstaan er bochten in de rivier. Deze gigantische bocht ligt een paar kilometer op Highway 89 ten zuiden van Page en kun je bezoeken. Vanaf de parkeerplaats (10 dollar voor een parkeerticket voor een auto) loopt een schaduwloos pad van ongeveer 3 km (heen en terug) naar Horseshoe Bend Overlook; het uitzichtpunt. Rondom en binnenin de bocht bevinden zich rotswanden die meer dan 300 meter boven de rivier uitsteken. Vanaf Horseshoe Bend Overlook heb je een geweldig mooi zicht op de rivier en ook op de verdere omgeving.

page-antelope-horseshoe-bend
Horseshoe Bend

Als je Horseshoe Bend volledig op de foto wil krijgen, heb je een groothoeklens nodig. En zelfs dan is het niet zeker dat de hele bocht op de foto past. Neem tijdens het fotograferen een beetje rots op de voorgrond mee, daardoor komt de diepte van de canyon beter uit. Tussen 12.00 en 14.00 uur staat de bocht helemaal in de zon, en heb je tijdens het fotograferen geen last van schaduwen in de canyon.

page-antelope-horseshoe-bend
Colorado River

Meer tips voor een bezoek aan Page

Behalve de Antelope Canyons en Horseshoe Bend, zijn er nog meer mooie plekken te bezichtigen:

  • De Glen Canyon Dam is een betonnen boogstuwdam over de Colorado. Vanaf de dam kijk je het ravijn in op de groen-blauwe rivier. Naast de dam ligt een visitor center dat interessante informatie geeft over de dam en zijn werking.

  • Lake Powell ligt niet ver vanaf Page. Er zijn meerdere plaatsen waar je het meer en zijn uitmondingen kunt bezoeken.

  • In en nabij Page kun je ook mooi wandelen. Tip: de Beehive Trail (4 km) die start vanaf de Beehive Campground net over de Glen Canyon Bridge.

Meer informatie over Nationale parken in Utah en Arizona?
191 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comentários


Berichtje ontvangen over een nieuwe blog?

Bedankt voor de inzending!

bottom of page