top of page

Rondreis twee weken: Utah en Arizona

Bijgewerkt op: 12 dec. 2022


 

De misschien wel allermooiste Nationale Parken van de USA vind je in Utah en Arizona. Een rondreis van twee weken geeft je alle tijd om te genieten van de uitzonderlijk mooie natuur in deze twee staten. Vanuit Las Vegas bezochten wij Zion, Bryce, NP Arches, Monument Valley, Antelope Canyon en Horseshoe Band. Wij sloegen Grand Canyon over omdat we daar al eens waren, maar ook dit Nationale Park is heel makkelijk toe te voegen aan je rondreis door Utah en Arizona.

 

Route door Utah en Arizona


De route van twee weken die wij reden, vind je hieronder in het kaartje.Reisbeschrijving rondreis Utah en Arizona

Hieronder vind je, per dag, het reisschema zoals wij onze rondreis door Utah en Arizona hebben ingevuld. Wij vlogen naar Las Vegas, maar het is ook mogelijk om deze rondreis vanuit Salt Lake City of Phoenix te doen. Wij huurden een auto op het vliegveld van Las Vegas en sliepen in hotels. Hoewel de afstanden die je overbrugt best fors zijn, vonden we het heel goed te doen, zeker ook omdat een aantal routes bijzonder mooi zijn en je onderweg kunt stoppen bij prachtige uitkijkpunten.

Dag 1

Vlucht van Amsterdam naar Las Vegas

Dag 2

​Onze rondreis van twee weken start in Las Vegas. Een geweldige stad als je houdt van glitter, glamour en gokken. Je kijkt je ogen uit in alle hotels en casino’s en op ‘the strip’ ontkom je niet aan alle neonreclames voor shows en party’s. Wij blijven hier een dag en een nacht en bezoeken een show van Cirque du Soleil.

Dag 3

​Reis naar Zion National Park Van Las Vegas rijden we in circa 2,5 uur met onze huurauto naar Springdale, een gezellig plaatsje vlakbij NP Zion. Omdat we vroeg vertrokken zijn, hebben we nog tijd om een trail te lopen in het park. Het is erg warm maar de Emerald Pools Trail is een schaduwrijke wandeling en is nog wel te doen. Alle praktische informatie over Zion National Park vind je hier.

Dag 4

​Volle dag Zion National Park We wandelen vandaag de ‘The Narrows’, een geweldige trail dwars door de Virgin River tussen hoog oprijzende rotswanden. Na afloop lunchen we in Zion Lodge en hebben we tijd voor nog een korte trail.

Dag 5

​Reis naar Bryce National Park We rijden in circa 2 uur van NP Zion naar Bryce. We nemen de route door NP Zion en hoewel dat niet de snelste weg is, is het wel de mooiste route en we kijken onze ogen uit. Eenmaal aangekomen in Bryce, hebben we nog tijd over om het park in te gaan. We vergapen ons aan de machtig mooie hoodoo’s in Bryce Canyon en bepalen alvast welke trail we morgen willen lopen. Alle praktische informatie over Bryce Canyon (inclusief trails) vind je hier.

​Dag 6

​Volle dag Bryce National Park Vandaag staan we vroeg op; we wandelen de Peekaboo Loop Trail van ongeveer 8,8 kilometer en daar doen we circa 3,5 uur over. We wandelen de canyon in en lopen dwars tussen de hoodoo’s door. Magnifiek! Het is een pittige wandeling met aan het eind een steile klim, maar o zo mooi. Na de lunch kiezen we voor de Mossy Cave trail, een makkelijke wandeling die buiten het park ligt.

Dag 7

​Reisdag Bryce naar Moab (Arches Park) Een echte reisdag, maar wel een die we niet snel vergeten. We kiezen niet voor de kortste route naar Moab, maar nemen de 12, 24 en 95. En dat is geen straf. We staan versteld van zoveel prachtige landschappen op deze route. Achter elke bocht ligt een nieuwe rots en de uitzichten zijn onbeschrijflijk. We stoppen vaak om foto’s te maken bij zogenaamde scenic points. Wij vinden het een van de mooiste routes die we ooit gereden hebben en de 2 uur extra zijn het meer dan waard. We komen om 18.00 uur aan in Moab.

Dag 8

​Volle dag National Arches Park De temperatuur loopt vandaag op tot 40 graden Celsius, dus we vertrekken zo vroeg mogelijk naar NP Arches. In dit nationale park rijdt geen shuttle bus, dus gaan we met onze eigen auto van uitkijkpunt naar uitkijkpunt om de vele rotsformaties te bewonderen. Dit ‘Marlborough Land’ voelt als de wild, wild west. We lopen de Delicate Arch trail naar “de arch die je gezien moet hebben” als je hier bent. Het is niet zo’n hele lange hike, maar door de hitte wel een pittige. Daarna kiezen we voor een andere, niet al te lange trail. Eenmaal bij de auto is ons batterijtje op. Terug naar de koelte van ons hotel. Voor meer info over NP Arches, zie hier.

Dag 9

​Volle dag National Arches Park We hebben nog een volle dag in Moab. Omdat het zo heet is, kiezen we ervoor om een hike te maken die iets buiten het park ligt. De hike die we maken gaat over de Grandstaff Trail en start vanaf een campground langs de Colorado River. Een goede keuze, we wandelen langs een klein riviertje en er is veel schaduw. Aanrader! De rest van de middag nemen we pauze en vermaken ons prima in het zwembad van het hotel.

Dag 10

Via Mexican Hat en Monument Valley naar Page Een volle reisdag. Vanuit Moab rijden we via Blanding naar Mexican Hat en Monument Valley. Een iconische route, alleen al vanwege het beroemde punt waar Forrest Gump zijn hardloopmissie staakt. Bij Monument Valley maken we tijd voor de 17 mile drive (een dirt road met veel gaten in de weg langs alle ‘Butts’ en ‘Mesa’s”). Daarna is het nog 2 uur rijden naar Page. Eenmaal in Page hebben we de tijd om Horseshoe Bend te bewonderen. Zie hier voor meer info over Page, Antelope Canyon en Horseshoe Bend.

Dag 11

Page / Antelope Canyon Antelope Canyon ligt vlakbij Page en kun je alleen bezoeken via een georganiseerde tour die, alles bij elkaar, zo’n 2,5 uur duurt. Wij boekten een ‘photography tour’ en bleven ons verbazen over de bijzondere lichtval in deze ongeveer 500 meter lange canyon. Na de Antelope Tour liepen wij de Beehive Trail, een rustige, maar prachtige wandeling nabij de campground vlak over de brug. Je kunt er ook voor kiezen om de dag te vullen met een bezoek aan Lake Powell, Horse Shoe Bend of, als je iets meer dagen hebt, in de middag door te rijden naar Grand Canyon.

Dag 12

Terug naar Las Vegas We rijden weer terug naar Las Vegas en overnachten hier voordat we terugvliegen naar Nederland.

Dag 13

Terugvlucht naar Amsterdam

Dag 14

Aankomst Amsterdam


rondreis-twee-weken-utah-arizona
NP Zion

Praktische zaken tijdens je rondreis Utah / Arizona

  • Als je in de Nationale Parken zelf wilt overnachten of kamperen, reserveer dan ruim van tevoren. Sommige hotels moet je zelfs een jaar van tevoren reserveren.

  • Schaf een ‘Annual Pass’ aan als je drie of meer parken bezoekt. De pas kost 80 dollar en geeft je een jaar lang toegang tot de meeste nationale parken in de Verenigde Staten. De pass is geldig voor een auto met max vier personen.

  • De meeste wegen op deze route zijn goed begaanbaar met een gewone auto, ook in de Nationale Parken. Het enige deel van de hier boven beschreven route waar je een four wheel drive voor nodig hebt is de 17 mile drive bij Monument Valley.

  • De weersomstandigheden verschillen per seizoen. In de zomer kan het erg heet worden in Utah en Arizona. Hou hier rekening mee, zeker als je van plan bent om trails te wandelen.

  • Zorg altijd voor een goede reisverzekering. Hier kun je een kortlopende reisverzekering vergelijken en hier kun je doorlopende reisverzekering vergelijken.

Meer informatie over de Nationale Parken in Utah en Arizona?
672 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


Berichtje ontvangen over een nieuwe blog?

Bedankt voor de inzending!

bottom of page