top of page

NP Arches: mooie trails in the wild, wild west

Bijgewerkt op: 20 jul. 2022


 

Alsof je op de set staat van een Amerikaanse western. Nergens anders ter wereld vind je zoveel natuurlijke rotsbogen en grillige rotsformaties, als in Arches National Park. Een groot deel van het park is eenvoudig bereikbaar via een 18 mijl lange weg en diverse wandelpaden, maar er zijn ook gebieden die je pas kan bezichtigen na het maken van een lange trektocht. Maak de cowboy in jezelf los op de de mooie trails in NP Arches.

 

Wij maakten een rondreis van twee weken langs de Nationale Parken van Utah en Arizona. Meer lezen over ons reisschema, trails en andere interessante informatie? Klik dan hier.

mooie-trails-arches
NP Arches

Overnachten

Een hotel vind je het makkelijkst is het plaatsje Moab. Er is keuze genoeg. Veel hotels liggen aan de doorgaande weg. In het park zelf is geen hotel, maar wel een campground. Aan het eind van het park ligt de Devils Garden Campground. Er zijn slechts 52 plekken dus vooraf reserveren is noodzakelijk. Als het niet lukt om hier een plek te reserveren, zijn er gelukkig nog vele campings in de omgeving, bijvoorbeeld langs de Colorado River


Tip: wij sliepen in Red Cliffs Inn, een hotel aan de Colorado River op ongeveer een half uurtje rijden vanaf de ingang van NP Arches. Geen goedkoop hotel maar onze kamer, met uitzicht op de rivier de Colorado, was het zeker waard (en nee, ik word niet gesponsord voor deze tip).

mooie-trails-arches
Uitzicht vanaf Red Cliffs Inn

Weer in NP Arches

Tijdens de zomermaanden is het vaak heet, de temperatuur in dit gebied loopt regelmatig op tot (ruim) boven de 35° Celcius. ’s Avonds heb je kans op onweersbuien. In de winter is het er koud, meestal vriest het matig tot streng (tot -15° Celcius) en kan het sneeuwen. Zelfs een klein beetje sneeuw maakt de wegen en de wandelpaden al onbegaanbaar. De meest aangename temperaturen komen voor in de lente en in de herfst. April, mei, september en oktober zijn dan ook de beste maanden om het park te bezoeken.

mooie-trails-arches
Bizarre rotsformaties

Hoe bezoek je NP Arches?

NP Arches heeft één ingang, in het zuiden aan route 191. Er rijdt geen shuttlebus door het park en je kunt dit park dus alleen met je eigen auto verkennen. De weg die door het park loopt, heeft een aantal zijwegen waar je kunt stoppen bij prachtige uitkijkpunten. Vanaf deze uitkijkpunten vertrekken een aantal korte en langere trails. Sinds 2022 moet je reserveren voor een timeslot waarin je het park in mag. Dit doe je via deze link. Als je gewenste timeslot niet meer beschikbaar is, probeer dan de avond van tevoren alsnog te reserveren: er worden dan opnieuw plekken vrijgegeven.

mooie-trails-arches
Balanced Rock

Mooie trails in NP Arches

In NP Arches vind je een groot aantal prachtige trails van verschillende lengtes en moeilijkheidsgraad. Zie hieronder een overzicht van alle mooie trails in Arches die open waren in 2022:

  1. Park Avenue Trail. Beginpunt: Park Avenue Viewpoint, eindpunt: Courthouse Towers Viewpoint. Afstand (enkel): 1600 meter. Hoogteverschil: 98 meter (dalend van Park Avenue tot Courthouse Towers). Duur: 45 minuten (enkel). Deze gemiddeld zware trail loopt door een 1500 meter lange canyon met hoog oprijzende steile rotswanden van rood zandsteen. De imposante rotsen aan het einde van deze wandeling heten de Courthouse Towers. De trail heeft haar naam te danken aan Park Avenue in New York City, de torens en spitsen die op de rotswanden staan doen denken aan de wolkenkrabbers in die stad.

  2. Balanced Rock Trail. Deze aparte rotsformatie is goed vanaf de weg te zien, maar je kan er ook omheen lopen. De wandeling is dan zo’n 500 meter.

  3. Double Arch Trail Afstand (totaal): 800 meter. Hoogteverschil: weinig Duur: 20 minuten. Double Arch bestaat uit twee aan elkaar vastzittende bogen. De grootste is 44 meter breed en 34 meter hoog, de kleinste is 26 meter breed en 19 meter hoog.

  4. Windows Trail Afstand (totaal): 1600 meter. Duur: 45 minuten Deze trail gaat langs drie grote bogen, die North Window, South Window en Turret Arch heten. Het gaat hier om een loop trail, je gaat eerst, licht stijgend, via een gravelpad omhoog, en vervolgens ga je via de achterzijde van de twee Windows weer naar de parkeerplaats terug.

  5. Delicate Arch Trail Afstand (totaal): 4,8 kilometer. Hoogteverschil: 146 meter Duur: 2,5 uur. Delicate Arch, bijna 14 meter hoog en ruim 10 meter breed, is de bekendste boog in het park. De wandeling naar deze boog is zwaar omdat er onderweg geen schaduw is, en omdat je moet rekenen op flink wat hoogteverschil. De trail is goed aangegeven met kleine stapeltjes stenen en (toen wij er waren) paarse vlaggetjes. Je moet flink omhoog, en loopt aan het einde over een bijna 200 meter lange smalle richel. Pas aan het einde daarvan krijg je Delicate Arch te zien, samen met een van de mooiste uitzichten van het hele park. Op de terugweg kan je vlak voor de hangbrug rechtsaf gaan, je komt dan via een zandpad bij een aantal rotstekeningen van Ute-Indianen. Als je de Delicate Arch Trail te zwaar vindt, maar de beroemde boog toch wilt zien, dan moet je de zijweg voorbij Wolfe Ranch tot het einde volgen. Daar kan je dan een korte wandeling maken naar het Delicate Arch Viewpoint. Je ziet de boog dan op vrij grote afstand staan. Meer informatie over deze trail, vind je in mijn blog over Delicate Arch Trail.

  6. Fiery Furnace. Fiery Furnace moet je je voorstellen als een doolhof van zandstenen en rotswanden. Er zijn geen gemarkeerde trails, en je kunt hier makkelijk verdwalen. Tussen april en september kun je Fiery Furnace bezoeken met een Ranger. Een Rangertour kost $ 16,- voor volwassenen en $ 8,- voor kinderen. De tours zijn vaak lang van te voren uitverkocht, het is dan ook noodzakelijk om tijdig te reserveren. Deze begeleide wandeling duurt ongeveer 3 uur, en onderweg krijg je veel informatie over het gebied. Op sommige plekken moet je door nauwe doorgangen lopen, over smalle kloven heenstappen en dergelijke. Enkele passages zijn wat lastig, maar voor de meeste mensen wel te doen. Het tempo van de wandeling ligt laag. Als je Fiery Furnace zonder Ranger wilt bezoeken moet je vooraf een permit kopen bij het Visitor Center. Je bent verplicht om daar eerst een instructievideo te bekijken. Permits kosten $ 6,- voor volwassenen en $ 3,- voor kinderen.

  7. Sand Dune Arch Trail Afstand (totaal): 500 meter. Duur: 20 minuten. Dit is een kleine boog die omsloten wordt door hogere rotsen, en die daardoor een groot deel van de dag in de schaduw ligt. Er ligt veel los zand, en vooral kinderen vinden dit vaak een leuke trail. Het einde van dat zandpad sluit aan op de trail naar Broken Arch.

  8. Broken Arch Trail Afstand zonder de loop (totaal): 2 kilometer. Afstand inclusief de loop (totaal): 3,2 kilometer. Hoogteverschil: weinig. Vanaf Sand Dune Arch kan je verder lopen naar deze boog, die van een afstand bezien gebroken lijkt te zijn. Maar als je dichterbij komt, zie je dat er weliswaar een grote inkeping in de boog zit, maar dat hij niet gebroken is. Je kan vanaf de boog direct weer teruglopen naar de parkeerplaats, maar je kunt ook door de boog heen en verder om de Arch heen wandelen. Let dan wel goed op de markering, toen wij er waren was deze zeer onduidelijk en zijn we een heel stuk omgelopen. Zie ook mijn blog over Sand Dune en Broken Arch.

  9. Devils Garden Trail Afstand. Volledige loop trail: 11,6 kilometer. Afstand naar Landscape Arch (en terug): 2,6 kilometer. Afstand naar Double O Arch (en terug): 6,8 kilometer Deze trail is erg populair, vooral het gedeelte tot aan Landscape Arch is erg druk. Als je de volledige loop wandelt, zie je 7 arches. Het deel tot Landscape Arch is redelijk vlak, daarna wordt het pad smaller en moeilijker begaanbaar.

 

Lees hier meer over onze ervaringen op de Sand Dunes / Broken Arch Trail.

mooie-trails-arches

Meer informatie over de Nationale parken in Utah en Arizona?

93 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven
Berichtje ontvangen over een nieuwe blog?

Bedankt voor de inzending!

bottom of page