top of page

NP Zion: een must see in Utah

Bijgewerkt op: 13 jun. 2023


 

Torenhoge rode, gele en bruine rotsen die nog net de hemel niet aanraken. Een kabbelende Virgin River en onbeschrijflijke uitzichten op steile wanden en diepe dalen. Zion Canyon is een ravijn van 24 kilometer lang en 800 meter diep. Het nationale park ligt in het zuidwesten van Utah en is, met ongeveer 3 miljoen bezoekers per jaar, het drukst bezochte park van deze staat.

 

Wij maakten een rondreis van twee weken langs de Nationale Parken van Utah en Arizona. Meer lezen over ons reisschema, trails en andere interessante informatie? Klik dan hier.

mooie-trails-zion
Prachtige rotsformaties in Zion

Het weer in Zion

Het weer in Zion National Park varieert heel sterk. In de zomer is het er heet (35 tot 40° Celcius), en in de winter kan het sneeuwen. In de lente is het erg onvoorspelbaar, soms is het stormachtig en valt er veel regen, maar er komen ook veel zonnige dagen voor waarbij de temperatuur kan oplopen tot ongeveer 30° Celcius.

mooie-trails-zion
In Zion

Overnachten

Je kunt overnachten in het park zelf of in het nabijgelegen plaatsje Springdale. Voordeel van overnachten in het park is dat je direct aan je wandelingen kunt beginnen, geen shuttlebus nodig hebt en je het park en de natuur intenser beleeft. De overnachtingsplekken in het park zijn echter snel vol, dus zorg dat je op tijd reserveert (misschien wel een jaar van tevoren). In het park zelf staat één hotel; Zion Lodge. Het hotel heeft ook een restaurant.

Verder zijn er in Zion National Park twee campings: Watchman Campground en South Campground. Bij Watchman Campground kun je vooraf reserveren, bij South Campground is dat niet mogelijk. De kampeerplekken liggen niet in de schaduw en het kan er zeker zomers erg heet worden. Er zijn geen douches op de campings, er zijn wel toiletten, drinkwater en afvalcontainers.


Wil je overnachten in Springdale, dan heb je een ruime keuze aan hotels, lodges en B&B’s. Hier vind je ook meerdere restaurants waar je kunt ontbijten, lunchen of dineren. De shuttlebussen brengen je elke 10 minuten naar de ingang van het park.

mooie-trails-zion

Hoe bezoek je Zion?

De meeste toeristen bezoeken het park vanuit Springdale. Vanuit dit leuke plaatsje gaat een shuttlebus naar het Visitor Center en daar kun je overstappen op de Zion Canyon Shuttlebus. Deze laatste brengt je in 9 stops door het hele park. Je mag zo vaak in- en uitstappen als je wilt. Als je in Springdale overnacht, dan kun je je auto beter laten staan. Vanwege de drukte is het van half maart tot eind oktober (en in de weekenden van november) niet toegestaan om met je eigen auto te rijden, je moet gebruik maken van de gratis shuttlebussen. Als je in de Zion Lodge logeert, dat in het nationaal park ligt, mag je wel met je eigen auto rijden.

mooie-trails-zion

Mooie trails in Zion

Vanaf de busstops starten verschillende korte of lange(re) trails. Check vooraf welke trails open zijn en/of je een ‘permit’ nodig hebt. Wij waren zelf 1,5 dag in Zion en liepen de Emerald Pools Trail en ‘The Narrows’. Hieronder vind je een overzicht van trails per busstop (trails die open waren in zomer 2022).


Busstop 1: Visitor Center

Bij de brug van de camping starten twee trails: Watchman Trail. Totale afstand: 4,3 kilometer. Hoogteverschil: 112 meter. Duur: 2 uur. Er is weinig schaduw op de route, dus loop deze trail in de vroege ochtend of in de avond. Het pad eindigt met een prachtig uitzicht op Zion Canyon, Oak Creek Canyon en het stadje Springdale.

Pa'rus Trail. Totale afstand: 5,6 kilometer. Hoogteverschil: 15 meter. Duur: 2 uur. Via een verhard pad wandel je vanaf het Visitor Centre langs de Virgin River naar de tweede busstop. Op deze trail zijn huisdieren en fietsers toegestaan.

Busstop 5: Zion Lodge

Sand Bench Trail. Totale afstand: 12,2 kilometer. Hoogteverschil: 142 meter. Duur: 5 uur Tijdens deze gemiddeld zware trail heb je een goed uitzicht op The Three Patriarchs en op drie andere hoge bergtoppen, Mount Moroni (1.734 meter), The Sentinel (2.181 meter) en The Beehives (2.104 meter). Het laatste gedeelte van deze trail bestaat uit een loop. Er maken ook ruiters gebruik van deze trail. Grotto Trail Afstand (enkel): 800 meter. Hoogteverschil: 11 meter. Deze eenvoudige trail loopt parallel aan de oostzijde van de Zion Canyon Scenic Drive, je kan via dit pad van de 5e naar de 6e busstop lopen (van Zion Lodge naar The Grotto). Onderweg zie je Red Arch Mountain (1.807 meter hoog).

Lower, Middle en Upper Emerald Pools Trail. Ter hoogte van de Zion Lodge kan je via een brug de Virgin River oversteken. Direct voorbij de brug splitst het pad zich, rechtsaf ga je naar de Lower Emerald Pools, en linksaf naar de Middle Emerald Pools.

Totale afstand Lower Emerald Pool Trail: 1,9 kilometer. Hoogteverschil Lower Emerald Pool Trail: 24 meter. De wandeling naar de Lower Emerald Pool is eenvoudig. Het pad is verhard en loopt door een schaduwrijke omgeving met veel planten en bomen. Na iets minder dan 1 kilometer bereik je een kleine waterval. Je kan achter de waterval doorlopen; het pad is hier door het stuifwater een beetje glad. Als je alleen de Lower Emerald Pool wil zien, ga je vanaf hier via hetzelfde pad terug. Totale afstand Middle Emerald Pool Trail: 2,7 of 3,2 kilometer. Hoogteverschil Middle Emerald Pool Trail: 49 meter. De Middle Emerald Pool ligt 25 meter hoger dan de Lower Emerald Pool. Nadat je onder de waterval bent doorgelopen klim je via een 400 meter lang rotsachtig pad naar boven. Op verschillende plaatsen zijn treden in de rotsen uitgehouwen. De omgeving is hier veel minder groen dan rondom de Lower Emerald Pool Trail. Extra afstand van de Middle Emerald Pool naar de Upper Emerald Pool: 2 x 800 meter, totaal 1,6 kilometer. Upper Emerald Pool is de grootste van de drie waterplassen. Het bergmeertje ligt ineengeklemd tussen een rotswand en een klein zandstrand met veel rotsblokken en planten er omheen. De Upper Emerald Pool Trail is een 800 meter lang pad, dat bezaaid is met rotsblokken. Via die rotsblokken klim je 61 meter naar boven. Je kan alleen via hetzelfde pad weer terug.

mooie-trails-zion
Emerald Pools Trail

Busstop 6: The Grotto

Kayenta Trail. Totale afstand: 3,2 kilometer. Hoogteverschil: 46 meter. Duur: 2 uur Deze trail gaat via een onverhard pad naar de hierboven beschreven Emerald Pools.


Busstop 8: Big Bend

Angels Landing Trail.Totale afstand: 8,7 kilometer. Hoogteverschil: 453 meter. Duur: 4 uur De Angels Landing Trail is een van de meest populaire wandelingen in Zion National Park. Om te voorkomen dat het te druk is op deze trail, heb je er sinds 2022 een permit voor nodig. Deze kun je aanvragen bij het Visitor Centre. Het is een vrij zware trail, vooral het laatste gedeelte waar je langs een diepe afgrond loopt en waar je met behulp van kettingen omhoog klimt, is absoluut niet geschikt voor mensen met hoogtevrees.


Busstop 9: Temple of Sinawava

De bus stopt hier bij de 1.347 meter hoge Temple of Sinawava, en gaat vervolgens via dezelfde weg weer terug naar het Visitor Center. Vanaf de parkeerplaats beginnen de trails.

Riverside Walk. Totale afstand (heen en terug): 3,5 kilometer. Hoogte verschil : 17 meter. Duur: 1 uur. Je volgt de Virgin River via een verhard pad stroomopwaarts, terwijl je een mooi zicht hebt op de rotswanden die steeds dichter bij elkaar komen. Aan het einde van het verharde pad begint de bekende trail ‘the Narrows’. Er is hier een klein strandje naast het water, je kunt hier even pootje baden of zwemmen. Als je 'The Narrows’ wilt lopen, vertrek je vanaf hier.

The Narrows. Aansluitend aan de Riverside Walk, loop je door de rivier het smalle ravijn verder in. De lengte van de wandeling kun je zelf bepalen, je loopt gewoon zo ver je wilt de kloof in, en je gaat daarna via dezelfde weg weer terug. Deze prachtige hike is wel heel erg populair, vooral in het eerste deel is het druk. Maar hoe verder je loopt, hoe stiller het wordt. De hoogte van het water varieert, het kan voorkomen dat je tot aan je middel door het water moet lopen. De ondergrond bestaat uit stenen waarover je makkelijk uit kunt glijden. Je kunt speciale waterdichte schoenen met enkelondersteuning huren (in Springdale of bij Visitor Centre), maar op schoenen met een goed profiel is het prima te doen. Wandelstokken voor extra balans zijn wel erg handig en ook die kun je huren. De beste tijd voor deze hike is de zomer; het water staat dan minder hoog en is ook minder koud. Lees hier mijn blog over The Narrows.


De bekende trail naar Observatory Point is gesloten voor langere tijd.

 

Meer weten over twee van de mooiste trails in Zion?

mooie-trails-zion
The Narrows

Meer informatie over de Nationale parken in Utah en Arizona?294 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Yorumlar


Berichtje ontvangen over een nieuwe blog?

Bedankt voor de inzending!

bottom of page