top of page

Wandelbordjes: 'bij twijfel, altijd gaan'

Ik loop of fiets regelmatig over prachtige wandel- en fietspaden. Klompenpaden, boswachterspaden of gewoon een fietsrondje, ze hebben allemaal hun charme. Door het bos, over hei, langs het weiland of het water. Tijdens deze ommetjes word ik regelmatig verrast door ‘bijzondere bordjes’. Soms zijn ze grappig. Soms verwarrend. En soms ben ik benieuwd welk verhaal er achter zit. Mijn tien bijzondere bordjes deel ik graag met je. Ken jij ook zo'n bordje?


Doorfietsen heeft geen zin.....

Tsja, dat is duidelijk. Dat werd dus omfietsen. En die uitgespaarde calorieën hebben we ingewisseld bij de bakker.... (in de buurt van Amsterdam, Noord Holland).


Toegevoegde waarde

Kijk, dit vind ik een bord dat wat toevoegt! Ik schrik me vaak een ongeluk van mountainbikers die achter me aan komen stuiven. Zo weet iedereen waar ie aan toe is en welke weghelft het beste is! (wandeling Rondje Rhenen)


Wie het snapt mag het zeggen...

Rechtsaf, linksaf, routeverkorter, routeverlenger, omhoog??? Je zou er tureluurs van worden. Wie het snapt mag het zeggen. (Klompenpad Beekweidepad)


Zie jij ze al vliegen?


Zo'n bord zien we niet zo vaak, zouden ze hier echt voorkomen? Maar het staat er vast niet voor niets. Gelukkig vlogen ze tijdens mijn wandeling een ander rondje (op het Oudenhorsterpad bij Woudenberg).


Houdt u niet van geiten?

Op het Lint- en Liniepad in Schalkwijk lezen we de tekst. “Houdt u niet van geiten? Geiten houden niet van water, even spuiten, dan houden ze wel afstand” staat er op het bord. Onder het bord ligt een plantenspuit. Die nemen we mee, hoewel er geen geit valt te bekennen. Maar als ik daarover mekker (‘waar zijn ze nou, die geitjes??), gebruikt manlief de plantenspuit alsnog…. En niet voor de plantjes!


Duitsland - Nederland

Op de N70, een van de mooiste wandelroutes in Nederland, staat dit bijzondere bord op de plek waar in 1949 de landsgrens met Duitsland lag. Mooie tekst.


Een gezegend wandelpad

Midden op de Veluwe in het buitengebied van Scherpenzeel, sta ik even stil bij een bijbelse tekst over kracht. Het blijkt niet het enige bordje op deze 'biblebelt wandeling'; als ik verder wandel, lees ik ook bordjes over ‘bouwen‘ en ‘schuilen’. (Klompenpad Dashorsterpad)


Duidelijke taal

Al moet ik nog zo nodig, nu durf ik echt niet meer.... (Klompenpad Uddelermeerpad)


Lijfspreuk


Deze zet me aan het nadenken. Niet alleen over wat het met je doet als je bij twijfel altijd gaat, maar ook over de overleden buitensporter. Wat had ik 'm graag willen kennen. (Boswachterspad Noordzeewandeling)


Klunen of toch de knapzak?

Deze twee straatnamen kwam ik tegen op het begin van Klompenpad Huinerpad. Ik kon niet kiezen... Jij wel?


Kom jij ook weleens zo'n mooi, grappig of verrassend bord tegen? Ik ben benieuwd!

2.464 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Kommentare


Berichtje ontvangen over een nieuwe blog?

Bedankt voor de inzending!

bottom of page