top of page

Mooie trail in Bryce: Peekaboo Loop langs vele hoodoo’s

Bijgewerkt op: 20 jul. 2022


 

“De bizarre rotsformaties zijn overal om ons heen en het voelt alsof we door een buitenaards maanlandschap wandelen.” De grillige, rode rotsen die tot 60 meter de hoogte insteken worden ook wel ‘hoodoo’s ‘ genoemd. Van bovenaf zien ze er uit als een kleurrijk amphitheater, maar op de bijna 9 kilometer lange Peekaboo Trail lopen we er dwars tussendoor. Wat een prachtig mooie trail in Bryce!

 

Wij maakten een rondreis van twee weken langs de Nationale Parken van Utah en Arizona. Wil je meer weten over ons reisschema, mooie trails en andere informatie? Klik dan hier.

mooie-trail-bryce
Peekaboo Trail

Start van de Peekaboo Trail

Met onze eigen auto rijden we met zijn vieren Nationaal Park Bryce in en parkeren onze auto bij Bryce Point. Gisteren hebben we alle ‘scenic points’ van Bryce gezien en we verheugen ons op de Peekaboo trail die we vandaag gaan lopen en afdaalt het ravijn in. Het is geen makkie deze trail, want met een hoogteverschil van 244 meter zullen we heel wat moeten klimmen en dalen.

mooie-trail-bryce
Start van de Peekaboo Loop

Romantische boog

Het eerste stuk valt reuze mee. We dalen via een breed pad de canyon in het is nog niet zo warm. We komen aan bij een natuurlijke boog met een prachtige doorkijk op de hoodoo’s. Zoonlief en zijn vriendin vormen een mooi plaatje waar de romantiek van af spat.

mooie-train-bryce
Romantisch doorkijkje

Wall of Windows

Na de romantische boog, beginnen we aan de ‘loop’ van deze Peekaboo Trail. De trail gaat hier wisselend omhoog en omlaag. Het eerste markante punt dat we tegenkomen heet de ‘Wall of Windows’. Een massief stenen muur met verschillende ‘ramen’. Het recept voor dit kunstwerk? Begin met enorme brokken kalk-, zand- en leisteen van 50 miljoen jaar oud. Voeg er vorst en stromend water aan toe tot de rots erodeert. Met behulp van wat zure regen ontstaan er gaten. Herhaal dit proces meerdere keren.

mooie-trail-bryce
Wall of Windows

Grillige rotsformaties

We bewonderen de talloze grillig gevormde rotsformaties om ons heen in wit, pastelroze, vurig oranje en rood tot knalrood en we raken maar niet uitgekeken. We lopen er dwars langs heen en het voelt alsof we door een buitenaards maanlandschap wandelen.

mooie-trail-bryce

Omdat Bryce Canyon op circa 2700 meter hoogte ligt, is het hier iets koeler dan in de rest van Utah. Toch is het met zo’n 28 graden Celsius nog behoorlijk warm. Er is vrijwel geen schaduw op de route en we pakken regelmatig ons flesje water om onze vochthuishouding op peil te houden.


Eekhoorns en hun pootjes

Over roze zandpaden wandelen we van plateau naar plateau, door rotsopeningen zien we steeds nieuwe hoodoo’s en we kijken onze ogen uit. We houden even rust op een koeler plekje met bomen en nemen de tijd voor een appel en een mueslireep. Eekhoorntjes en ‘chipmunks’ houden ons gezelschap en wachten gretig af of we een stukje laten vallen. Een medewandelaar vertelt ons ‘dat eekhoorns de enige dieren zijn die hun achterpoten 180 graden kunnen draaien, en dus grip hebben als ze een boomstam afdalen met hun koppie naar beneden’.


Met frisse energie wandelen we door langs nog meer rotsen, eenzame bomen en waanzinnige uitzichten. Na zo’n 2,5 uur komen we weer aan bij de romantische boog. Vanaf hier gaan we dezelfde weg weer terug naar ons startpunt, alleen dan bergopwaarts.

mooie-trail-bryce
Weinig schaduw op de route

Het venijn zit ‘m in de staart. De laatste twee kilometer omhoog zijn nog een hele opgave. Maar we hebben geen haast en stapje voor stapje komen we steeds een stukje verder. Eenmaal boven kijken we terug op het eindeloze amphitheater van hoodoo’s. Een bijzonder landschap waar we geen genoeg van krijgen….

mooie-trail-bryce

 

Wil je ook de Peekaboo Trail lopen in Bryce?

  • De trail is bijna 9 kilometer lang en start bij ‘Brycepoint’. Het is een luswandeling, dus je komt weer terug bij het beginpunt.

  • Eerst daal je zo’n 2 km af en aan het eind moet je deze 2 km weer omhoog. Best pittig.

  • Trek schoenen aan met een goed profiel. De paden bestaan uit kiezels, grind en zand.

  • Neem voldoende water mee, er is weinig schaduw en het kan er goed warm zijn.

  • Wil je een andere mooie trail wandelen in NP Bryce? Kijk dan hier voor het overzicht van alle trails in het Nationale Park.

Meer informatie over Nationale Parken in Utah en Arizona?

457 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

コメント


Berichtje ontvangen over een nieuwe blog?

Bedankt voor de inzending!

bottom of page