top of page

Emerald Pools Trail NP Zion: mooie trail voor iedereen


 

Het is onze eerste middag in Nationaal Park Zion en we willen een mooie trail lopen die niet al te lang en zwaar is. Bij het Visitor Centre tippen ze ons de Emerald Pools trail, een lekkere wandeling waar we in ongeveer twee uur langs drie ‘pools’ wandelen. Op deze mooie trail in NP Zion krijgen we een heerlijk voorproefje op de prachtige natuur die het Nationale Park voor ons in petto heeft.

 

Wij maakten een rondreis van twee weken langs de Nationale Parken van Utah en Arizona. Wil je meer weten over ons reisschema, mooie trails en andere informatie? Klik dan hier.

mooie-trails-zion
Onderweg naar de Emerald Pools

Start van de Emerald Pools Trail

Met de shuttlebus die door het park heen rijdt, komen we aan bij busstop 5, waar ook hotel Zion Lodge ligt. De Emerald Pools Trail bestaat uit drie delen: de Lower Emerald Pool, de Middle Emerald Pool en de Upper Emerald Pool. Je kunt er voor kiezen om naar een, twee of naar alle drie de pools te lopen. Wij hebben wel zin om te wandelen en willen alle drie de waterpoeltjes zien. Ter hoogte van de Zion Lodge steken we via een brug de Virgin River over en slaan we rechtsaf richting de Lower Emeralds Pool.

mooie-trails-zion
Hoog oprijzende rotsen in Zion

Drukke route

Het is de 4th of July; een nationale vrije dag in de Verenigde Staten, en dat merken we. Het is een komen en gaan van medewandelaars en we hebben de trail niet voor onszelf alleen. Het pad naar de laagst gelegen waterplas is geheel verhard en heel eenvoudig. We trekken ons niet al teveel aan van de drukte en zijn blij met de schaduw van de vele bomen en planten langs de trail.

mooie-trails-zion

Trail naar de Lower Emerald Pool

Op weg naar de Lower Emerald Pool vergapen we ons aan de wolkenkrabber-rotsen die ons omringen. De gele, rode en bruine rotswanden weerkaatsen het zonlicht en rijzen hoog boven ons op. Eenmaal aangekomen bij de laagste waterplas, stroomt er een smal stroompje water naar beneden. Wat in de lente misschien een mooie waterval is, stelt nu niet zoveel voor. En de ‘lower pool’ zelf staat vrijwel droog.


Trail naar de Middle Emerald Pool

We genieten van het uitzicht, maken foto’s en wandelen onder de 'waterval' door. Via een lang rotsachtig pad klimmen we naar boven voor de Middle Emerald Pool. De schaduw laat ons helaas in de steek en we zijn blij met de flesjes water die we bij ons hebben. We klauteren op enorme rotsblokken en voelen ons heel klein en nietig met zoveel natuurschoon om ons heen. De trail loopt omhoog, maar is niet heel zwaar. Op veel plekken zijn treden uitgehouwen in de rotsen en dat maakt het een stuk makkelijker.

mooie-trails-zion
Hier voelen we ons klein en nietig

Ook de Middle Emerald Pool bevat nog maar weinig water. Bij een klein plasje kunnen we alleen maar dromen over de prachtige kleuren van deze pool in de lente. Toch is deze plek geen straf; het uitzicht is eindeloos mooi.

mooie-trail-zion
Klein beetje water bij Middle Emerald Pool

Trail naar de Upper Emerald Pool

Het pad naar de Upper Emerald Pool Trail is 800 meter lang en bezaaid met rotsblokken. We overbruggen zo’n 61 meter en dit is het zwaarste deel van deze mooie trail. Upper Emerald Pool is de grootste van de drie waterplassen en hier zien we wel water. Het bergmeertje ligt ineengeklemd tussen een rotswand en een klein zandstrand. We ploffen neer op een van de rotsblokken en genieten van onze welverdiende pauze op deze heerlijke, schaduwrijke plek.

mooie-trail-zion
Upper Emerald Pool

Terugweg

Vanaf de Upper Emerald Pool lopen we tot aan het middelste 'meertje' dezelfde weg weer terug. Vanaf daar nemen we een ander pad naar beneden. En ook dat is geen straf; nu kijken we op de rotsen aan de andere kant van het ravijn en die zijn minstens zo mooi. Na een uurtje of twee zijn we weer terug waar we begonnen. Onze eerste trail in Zion is een feit. Op naar de volgende!

mooie-trail-zion

 

Wil je ook de Emerald Pools Trail lopen?

  • De afstand naar de Lower Emerald Pool Trail is 1 kilometer met een hoogteverschil van 24 meter. Als je alleen de Lower Emerald Pool wil zien, ga je via hetzelfde pad terug.

  • De Middle Emerald Pool ligt 25 meter hoger dan de Lower Emerald Pool en daar loop je in 500 meter naar toe.

  • Wil je ook naar de Upper Emerald Pool, reken dan op een extra afstand van 2 x 800 meter, totaal 1,6 kilometer.

  • De beste tijd om de Emerald Pools Trail te wandelen is in het voorjaar. De pools zijn dan nog gevuld met water.

Meer weten over andere mooie trails in NP Zion?

Meer informatie over de Nationale Parken in Utah en Arizona?
202 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

コメント


Berichtje ontvangen over een nieuwe blog?

Bedankt voor de inzending!

bottom of page