top of page

Mooiste trail in Zion: ‘The Narrows’ mag je niet overslaan


 

“Tot aan mijn heupen in het water zoek ik mijn weg over grote kiezels en kijk ik naar rotswanden waar geen einde aan lijkt te komen”. Tijdens onze rondreis van twee weken door Utah en Arizona liepen we ‘The Narrows’, een van de mooiste trails in National Park Zion. Door de Virgin River loop je door een enorme kloof die steeds smaller wordt en geniet je van deze mooie trail in Zion.

 

Wij maakten een rondreis van twee weken langs de Nationale Parken van Utah en Arizona. Meer lezen over ons reisschema, trails en andere interessante informatie? Klik dan hier.

mooie-trails-zion
The Narrows

Start van The Narrows

In NP Zion rijden we met de shuttlebus van het park naar busstop 9. Hier starten we eerst met de ‘Riverside Walk’, een verharde trail die ons naar het beginpunt van The Narrows leidt. Op de Riverside Walk is het bijna file, zo druk is het met wandelaars. Zo’n twee kilometer verder eindigt de Riverside Walk bij een klein strandje aan de oever van van de Virgin River. De fun kan beginnen!

mooie-trail-zion
Langs de Riverside walk

Zion Canyon

De mooie trail 'The Narrows' loopt door de Zion Canyon; een kloof van 24 kilometer lang. Het ravijn is uitgesleten door de Virgin River. De gele, rode en zwarte zandstenen rotswanden rijzen hoog op tot wel 800 meter en The Narrows trail loopt hier dwars doorheen. Je kunt lopen tot 6,8 kilometer (4,3 miles). Wil je verder, dan heb je een permit nodig.Droge voeten?

De eerste meters in het koude water doen we vergeefse moeite om onze voeten droog te houden. Geen beginnen aan en al snel banjeren we dwars door de stromende rivier. Onze schoenen hebben een goed profiel en dat is geen overbodige luxe; de rivierbedding ligt bezaaid met keien en kiezels. We zien medewandelaars op gehuurde (waterdichte) schoenen lopen en de meesten hebben een stok bij zich. Op onze eigen schoenen gaat het prima maar die wandelstok missen we; balans houden is nog een hele kunst.


Eerste deel van The Narrows

Het stromende water trekt aan onze benen en langzaam zoeken we onze weg over de grote stenen. Verderop zien we wandelaars tot aan hun middel in het water staan. Gelukkig zijn wij wat langer dan de gemiddelde bezoeker en reikt het water bij ons slechts tot de heupen. Ik kijk naar boven en er lijkt geen eind te komen aan de torenhoge rotswanden van deze kloof.

mooie-train-zion
Hoog oprijzende wanden

Gat in de muur

Hoe verder we komen, hoe rustiger het wordt. We vinden een gat in de muur dat zo groot is dat je er met zijn tweeën in kunt zitten. Niet echt comfortabel, maar hoe vaak zit je nu in een rotswand?

mooie-train-zion

Bij elke stap zoek ik naar evenwicht. Ik ben niet bang voor het water, maar ik bezeer me liever niet aan de kale stenen. Geen idee hoeveel kilometer we al gelopen hebben, het gaat niet zo snel. Dat is ook niet erg; na elke bocht ligt weer een nieuw uitzicht en het blijft betoverend mooi.

mooie-rails-zion

Hoe lang je wandelt bepaal je zelf

Na zo’n 1,5 uur glibberen vinden we het genoeg en besluiten we om te keren. Hoe lang je wandelt, bepaal je zelf. De zon staat inmiddels hoog aan de hemel en zelfs met de beschutting van de nauwe kloofwanden wordt het steeds warmer. De weg terug is minstens zo mooi; we zien nu alles van de andere kant en het ravijn wordt steeds wijder.Terug via Riverside Walk

Zonder kleerscheuren komen we weer aan bij het begin van de trail. Op het strandje laten we het water uit onze schoenen lopen en ontdoen we ze van al het gruis dat we hebben opgepikt. Met natte schoenen soppen we over de Riverside Walk terug naar de shuttlebus. Tegen de tijd dat we daar aankomen, zijn onze schoenen alweer bijna droog.


De shuttlebus brengt ons naar het enige restaurant in het park, de Zion Lodge. Daar bestellen we een goede Amerikaanse lunch en proosten we met een biertje op een geweldige wandeling!

 

Wil je ook The Narrows wandelen?

  • Je bereikt The Narrows met de shuttlebus die door het park rijdt. Stap uit bij busstop 9. Daar wandel je eerst over de 1,5 kilometer lange Riverside Walk. Aan het einde van dit pad kun je starten met The Narrows trail die dwars door de rivier loopt.

  • Je kunt zelf bepalen hoe lang de wandeling is. Je loopt gewoon zo ver je wilt de kloof in, en je gaat daarna via dezelfde weg weer terug.

  • Deze prachtige hike is wel erg populair, vooral het eerste deel is druk. Maar hoe verder je komt, hoe stiller het wordt.

  • Je kunt speciale waterdichte schoenen met enkelondersteuning huren (in Springdale of bij het Visitor Centre), maar op schoenen met een goed profiel is het ook prima te doen. Wandelstokken voor extra balans zijn wel erg handig en ook die kun je huren.

  • De beste tijd voor deze hike is de zomer; het water staat dan minder hoog en is ook minder koud.

 

Meer weten over andere mooie trails in NP Zion?


Meer informatie over de Nationale parken in Utah en Arizona?


599 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


Berichtje ontvangen over een nieuwe blog?

Bedankt voor de inzending!

bottom of page